Prantsuse GURMEEKOOL vol 4: õuna tart siidriga

Prantsuse GURMEEKOOL vol 4: õuna tart siidriga

Avaldame taaskord Buduaari ja tema sõprade ühise Prantsuse gurmeekooli retsepti, mille lõi meile Dominic restorani peakokk Allar Oeselg.

Avaldame taaskord Buduaari ja tema sõprade ühise Prantsuse gurmeekooli retsepti, mille lõi meile Dominic restorani peakokk Allar Oeselg.

Kuna on käes südasuvi ja sooviks nii palju kui võimalik õues toitu valmistada, siis magustoiduks sai maailmakuulus prantsuse õuna tart ehk Tarte Tartin, mida on meie üllatuseks võimalik väga edukalt ka grillplaadil valmistada. Kasutasime prantslaste eeskujul retseptid ka naturaalse siidri maitselisa.

Õuna tart siidriga

Vaja läheb:
4 Granny Smithi õuna
u 8 cm läbimõõduga lehttainarattad
8 spl õunamoosi
4 tl võid
4 spl Ecusson Doux siidrit
1 tl kaneeli
6 iiriskommi

– Rulli lehttainast u 8 cm rattad ja aseta neile õhukesed õunaviilud.

– Sega omavahel kokku kaneel, siider, moos ja määri õuntele. Puista peale suhkrut ja aseta õuntele võikuubik.

– Pane grillplaadile küpsema.

– Sulata iiris ja lisa väike törts koort ning kaunista kook.

Servereri koos jäätise ja Ecusson Doux siidriga.

Ecusson Doux on 100% naturaalsest õunamahlast valmistatud pika ja ümara maitsega magus õunasiider. Naturaalset siidrit serveeritakse jahutatult ja eelistatavalt šampanja- või veiniklaasist. Kuna Normandia siidrit võib nimetada ka õunte šampanjaks, siis tihti sobib see suurepäraselt asendamaks tavapärast vahuveini. Samuti sobib siider niisama nautimiseks või toidu kõrvale. Seejuures kuiv siider sobib paremini aperitiiviks ja magusam siider õhtusöögi lõpetajaks, ehk digestiiviks.

Sõltuvalt sordist jääb Ecussoni 75 cl klaaspudeli hind kauplustes 4 ja 5 euro vahele ning nii kuiv kui ka magus siider on saadaval ka 33 cl klaaspudelis makstes 2 eurot.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Magusat suve jätku!

 

Krista Maldur