RETSEPT: ERITI HÕRK ja suvine maasika-tatravaht

17 kommentaari
RETSEPT: ERITI HÕRK ja suvine maasika-tatravaht
pilt: Shutterstock

Tatar on tõeliselt tervislik ja mineraalaineterikas teravili, mis kindlasti võiks igas peres au sees olla.

Tatar toetab seedimist, täidab korralikult kõhtu ning aitab ka vererõhu stabiilsena hoida.

Kui enamasti kasutatakse tatart pigem soolaste roogade valmistamisel, siis tegelikult saab sellest väga osavalt ka magustoitu teha.

Maasika-tatravaht

Vaja läheb:

300 g maasikaid
80 g suhkrut
6 dl vett
2 spl toortatrajahu

Valmistamine:

Pane maasikad, suhkur ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Keeda umbes 10 minutit ning purusta seejärel marjad ühtlaseks püreeks. Pidevalt segades, vala juurde toortatrajahu ning kuumuta tasasel tulel kuni segu on paksenenud. Lase veidi jahtuda ning klopi siis vahule. Serveeri külma piimaga.