Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: ERITI RIKKALIK õunakook

Womens Health paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Õuntest saab lausa oivalisi hõrgutisi valmistada ja nüüd, mil kodumaal on hooaeg käes, tuleks seda võimalust ka aegsasti ära kasutada.

See mahlane õunakook valmib kiirelt ja maitseb nii suurtele kui ka väikestele. Vaja läheb: Tainas: 400 g või 2.5 dl suhkur 4 tk muna 3 dl kartulijahu 3 spl jahu 2 tl küpsetuspulber Kate: 2 sl suhkur 2 tl kaneel (jahvatatud) 1.5 kg puhastatud õunad Tee nii:  Esmalt vahusta või ja suhkur omavahel kokku, seejärel lisa samal ajal pidevalt vahustades munad. Nüüd sega omavahel kokku kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber. Seejärel sega need kaks segu omavahel kokku ja saad taina. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta õunad. Aseta viilud tainale ja puista peale suhkru-kaneeli segu. Küpseta kooki 200°C juures ahjus 25 minutit.