RETSEPT: GETHEL BURLAKA vegan hakktofu kaste

RETSEPT: GETHEL BURLAKA vegan hakktofu kaste

Gethel Burlaka jagab imelihtsat ja mõnusat vegan retsepti, mis sobib asendama klassikalist hakklihakastet.

Tegemist on tofu põhjal valmistatud roaga ning koos elukaaslase Lauri Pedajaga armastatakse seda süüa koos kartulitambi ja riivitud keedupeediga.

KOOSTISOSAD
saab 4-5 portsu

– 1 keskmine sibul
– 2 küüslauguküünt
– hakklihamaitseaine (või nt natuke karrit, ürdisegu, kurkumit, pipart, jahvatatud paprikat)
– sool
– 250g pakk kõva tofut
– 2x 200ml kaerakoort
– värske till (võib ka olla külmutatud, kui pole, siis ei ole ka hullu)

TEGEVUSKÄIK

– haki sibul ja küüslauk
– kuumuta keskmisel tulel õlis, kuni sibul on klaasjas
– purusta sõrmede vahel pannile tofu, tõsta kuumust üle keskmise
– lisa maitseined (rohkem on uhkem)
– prae vahepeal segades (tofu peaks jääma väljast veidi krõbe, aga hamba all siiski pehme)
– alanda kuumust nõks alla keskmise taseme ja lisa koor (mina alati lasen paki tühjaks valamise järel törtsu vett pakendisse, loksutan läbi ja valan kõik kastmele lisaks)
– sega kõik omavahel, vajadusel lisa maitseaineid
– kõige lõpus sega hulka hakitud till

SERVEERING

Meie pere lemmik on see retrokaste ikka kartulitambi ja riivitud keedupeediga. Või võid ka mõne pastasordi või tatraga süüa.

Retsepti näed ka Getheli Instagramis SIIN.

Sarnased artiklid