Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: HELENA MANGI figuurisõbralik võileivatort

Buduaar

Helena Mangi võileivatort
Helena Mangi võileivatort — FOTO: Helena Mang

Tordil on kaks erinevat täidist: peedi-kreeka jogurti ja muna-kodujuustu. Peal on katteks roheline herne “glasuur”.

Helena Mang sõnab retsepti kohta nii: "Kokku tuli minul 24x24cm kandilises lahtikäivast vormist 12 portsjonit, 1 tk 230 kcal + see, millega otsustad kaunistada. Analoogsed või-toorjuustu tordid on tavaliselt 450-500 kcal tüki kohta …"

Vaja läheb:

2 suurt musta vormileiba

Hernekreem:

250g külmutatud herneid

150g kreeka jogurtit

Mädarõigas, sool

Peedikreem:

350g kurnatud ja riivitud keedupeeti (400g pakist jääbki peale vee välja pigistamist u 350g alles)

350g kreeka jogurtit

35-45g mädarõigast

2-4 küüslauguküünt,

soola

Munakreem:

4 M suuruses keedetud muna

400g klassikalist kodujuustu

60g kerget majoneesi

Värsket tilli, soola

Tee nii:

Esmalt lõika leivaviiludelt ääred ja moodusta 3 leiva kihti. Jäta esimene kiht vormi põhja ja pintselda piimaga üle (võib kasutada ka puljongit). Kata leivad peedikreemiga, tasanda ja lao peale teine kiht leiba. Pintselda jälle piima või puljongiga ja kata munakreemiga. Mina laotasin värske hakitud tilli munakreemi alla, mitte ei seganud seda kreemi sisse (nõnda jääb ristlõige kollasem). Kata tasandatud munakreem kolmanda leivakihiga ja fooliumiga. Aseta tordile natukene lisaraskust ja aseta külmikusse seisma.

Vahetult enne serveerimist kata viimane leivakiht hernekreemiga ja kaunista meelepäraselt.