Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: IMEMAITSEV SUVINE juustu-suvikõrvitsapirukas viib keele alla

Nami-Nami

— FOTO: Nami-Nami

Juustu-suvikõrvitsapirukas on olnud aastaid Nami-Nami suvistel aiapidudel lemmikuks.

Koostisosad:

500 g pärmi- lehttainast

500 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)

2-3 küüslauguküünt

oliiviõli

soola ja musta pipart

150 g maitsestamata toorjuustu

100 g riivitud parmesani või Västerbottensost®-juustu

Valmistamine:

Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.

Sega toorjuust umbes poole riivitud kõva juustuga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.

Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.

Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud juustu ning küpseta veel 15 minutit.