RETSEPT: JOHANDRA HÄMMASTAV õuna-purukook

retsept

Buduaar

Blogija ja tervisliku elustiili austaja Johandra-Lisett Iljušin jagas hõrku õuna-purukoogiretsepti.

Koostisosad:
190g kaerajahu
80g võid
1tl küpsetuspulbrit, vanillisuhkrut ja magustajat, kaneeli
200g kohupiima
400g hapukoort
4 muna
4spl magustajat
Rohkelt õunu

Tee nii:
Sega kaerajahu ja toasoe või sõrmede vahel ühtlaseks. Lisa küpsetuspulber, vanillisuhkur ja magustaja.
Pressi 2/3 purust võiga (või küpsetuspaberiga) kaetud koogivormi põhja.

Sega kausis kohupiim ja hapukoor. Vispliga sega munad ja magustaja.
Kalla segu koogivormi põhjale. Laota peale rohkelt tükeldatud õunu. Puista peale kaneel. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-minutit.
Laota koogile 1/3 puru kogusest ning küpseta veel 10-15-minutit.

Lase koogil jahtuda ning naudi.