Retsept jõuluroogade peaprooviks Manuela Maitsete Maagia poolt

Retsept jõuluroogade peaprooviks Manuela Maitsete Maagia poolt

Kõik, kes käisid 15. oktoobril Buduaari ja Vapiano Ladies Night õhtul, teavad juba uudist, et Solarise Keskuse 0 korrusel on end sisse seadnud väike gurmeebutiik Manuela Maitsete Maagia. Ja nad teavad ka seda, kui maitsvad on seal pakutavad suus sulavad ja maitserikkad lagritsamaiused, sest Ladies Night üritusel sai mitmeid eri maitseid ka degusteerida.   

Manuela Maitsete Maagial on veel üks hea uudis. Nimelt on saabunud lettidele ka magus ja soolane lagritsasiirup. Kui te nüüd küsiksite, mis nendega valmistada saab, siis vastuse annavad teile toidublogijad blogist Kulbikeerutaja, kes on nende lagritsatoodete vaimustusse sattunud. Siit ka üks magus retsept teile. 

Šokolaadi-vaarikakook

Šokolaad ja vaarikad ning lagrits sobivad lausa imeliselt kokku. 

 

Põhi:

120 grammi nisupüüli (Loona talu jahu)
10 grammi kakaod
40 grammi tuhksuhkrut
60 grammi võid
1 näpuotsatäis soola
1/2 muna

Sega kausis kuivained ning pane sellele võitükid, näpi taigen riivsaiataoliseks puruks ning lisa siis lahtilöödud muna. Lõika tainast noaga läbi, kuni tekib ühtlane mass, suru kiirete liigutustega palliks ning tõsta ettevalmistatud koogivormi (20 cm lahtikäiv koogivorm kaetud küpsetuspaberiga). Suru tainas ühtlaselt koogivormi põhjale, tee kahvliga taina sisse mõned augud ning aseta vähemalt tunniks jahedasse. Soojenda ahi 175 kraadini ning küpseta põhja umbes 20 minutit. Tõsta ahjust välja ning lase põhjal täiesti jahtuda.

Kate:

280 grammi piimašokolaadi
140 ml vahukoort
1 spl Lakrids toorlagritsapulbrit
300 grammi vaarikaid
kaunistamiseks Lakrids magusat lagritsasiirupit

Kui koogipõhi on jahtunud, siis hakka valmistama kreemi. Selleks kuumuta vahukoor keemiseni, lisa sinna toorlagritsapulber ning vala tükeldatud šokolaadi peale. Sega spaatliga šokolaad ja kuum koor ühtlaseks massiks. Tõsta kreem jahtunud koogipõhjale, aja ühtlaselt laiali ning tõsta peale vaarikad. Aseta kook jahedasse. Enne serveerimist libista kook serveerimisalusele ning kaunista magusa lagritsasiirupiga, tõmmates koogile triipe või tehes täppe. Maitsed tulevad kõige paremini esile, kui kooki serveerida toatemperatuuril.

Soovitame teil sealt läbi astuda, kui olete puhtast ning armastusega valmistatud maitsetest lugupidav inimene ja kui teil on soov leida midagi erilist oma kallitele kingikotti!

Vaata lisa Manuela Maitsete Maagia kodulehelt siit.