RETSEPT: KÕIGE LIHTSAM MAASIKAKOOK, mida ei pea küpsetama

14 kommentaari
RETSEPT: KÕIGE LIHTSAM MAASIKAKOOK, mida ei pea küpsetama
pilt: Shutterstock

Suvisel ajal, mil ilmad on ilusad, ei taha keegi köögis liiga kaua aega veeta.

See maasikakook valmib kergesti ning sobib nautimiseks just siis, kui tahtmine peale tuleb.

Vaja läheb:

400 g maasikaid
150 g valget šokolaadi
400 g toorjuustu
100 g Digestive’i küpsiseid
2 dl rõõska koort (35%)
1 sl suhkrut

Tee nii:

Viiluta maasikad ning aseta need suuremale kandikule või taldrikule, kuhu saad koogi üles ehitada. Sulata valge šokolaad kas mikrolaineahjus või vesivannil. Sega omavahel toasoe toorjuust ning  sulatatud šokolaad. Vala segu maasikatele. Nüüd purusta Digestive’i küpsised ja kata nendega toorjuustusegu. Vahusta koor suhkruga ning kata kook viimase kihina vahukoorega. Kaunista kook vaarikate, mustikate ja väikeste maasikatega.

Naudi kohe või aseta külmikusse tahenema.