RETSEPT: KRÕBE GRANOLA pekaanipähklite ja kaneeliga

RETSEPT: KRÕBE GRANOLA pekaanipähklite ja kaneeliga
pilt: Shutterstock

Kodus valmistatud krõbe granola ehk röstitud müsli sobib nii piima ja jogurtiga söömiseks kui ka niisama nautimiseks.

Lase fantaasia lendu ja kasuta ära kodus leiduvad pähklid ning kuivatatud marjad.

Vaja läheb:

500 g kaerahelbeid

200 g pekaanipähkleid

50 g röstitud mandleid

100 g kookoslaaste

100 g rosinaid

125 ml päevalilleõli

150 ml mett

1 tl vaniljeekstrakti

2 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl soola

Tee nii:

Esmalt soojenda ahi 160°C, seejärel sega omavahel kokku kaerahelbed, pähklid, rosinad ja kookoslaastud. Nüüd kuumuta pannil päevalilleõli ja mesi ning sega hulka vanilje, kaneel ja sool ning lisa 100ml vett. Kuumuta segu peaaegu keemiseni, seejärel vala kaerahelbe-pähklisegu hulka ja sega läbi. Segu peaks tulema üsnagi kleepuv.

Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane umbes tunniks ahju, aegajalt vormi välja võttes ning segades. Lase granolal jahtuda ning alles siis aseta kinnisesse anumasse, milles seda säilitad.

Sarnased artiklid