Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: MAAILMA kõige mahlasem õunakook

Buduaar

Ragne

Toidublogija Ragne Värgi imelihtne ja tõeliselt mõnus õunakook maitseb lausa imeliselt.

Selle koogi vahelt leib mõnusalt kaneelise õunatäidise ja mandlise katte.

Kaneeline õuna-purukook:
3 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna
200 g Kreeka jogurtit

Täidis:
500 g õunatükke (kooritud ja puhastatud)
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni

Kate:
75 g nisujahu
75 g mandlilaaste
paar näpuotsatäit soola
1sl suhkrut
75 g võid

Sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel. Lisa munad, Kreeka jogurt ning sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm). Sega täidiseained omavahel ning laota vormi.

Katte jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega sõrmedega purutaoliseks. Tõsta vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-55 minutit.