Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: RAGNE rikkalik kibuvitsa-õunamoos on lihtsalt imeline

Buduaar

kibuvitsa-õunamoos
kibuvitsa-õunamoos — FOTO: Ragne Värk/Instagram

Toidublogija Ragne Värk jagab tõeliselt mõnusat kibuvitsa-õunamoosi retsepti.

Vaja läheb: 

700 g kibuvitsamarju
600 g õunu
1 kaneelipulk
5 piparmündioksa
ca 2-3 dl vett
ca 200 g suhkrut

Tee nii:

Puhasta kibuvitsamarjad korralikult, eemaldades otsa, varre osa, seemned ja sisemised karvakesed. Tükelda õuna viljaliha (ära koori) ning pane koos puhastatud kibuvitsaga potti. Lisa kaneelipulk, piparmündioksad ning vesi. Viimast lisa esialgu 2 dl. Seejärel lase segu keema tõusta ning lase siis madalal kuumusel vaikselt moosil pehmeneda. Vajadusel lisa vahepeal täiendavalt vett, kui segu potis liialt kuiv on.

Kui õun ja kibuvits on täielikult pehmenenud, siis eemalda kaneelipulk ning piparmündioksad. Ülejäänud potis olev segu püreesta kannmikseris. Võid segu jätta kergelt tükiliseks! Seejärel pane valmis püree tagasi potti, lisa suhkur ning kuumuta mõned minutid kuni suhkur on sulanud. Tõsta valminud hoidis koheselt ettevalmistatud purkidesse.