Mõnusalt mahlane kapsa-kodujuustupirukas on veelgi erilisem tänu kamapõhjale. Retsept ise on tõeliselt lihtne ning suvisteks piknikupäevadeks lausa ideaalne. Põhi:250 g võid250 g kodujuustu2,75 dl Tartu Mill’i kamajahu2,75 dl nisujahu0,5 tl soola1 tl suhkrut200 g riivjuustu Täidis:1,25 kg valget peakapsast4 muna2 dl hapukoort1 tl soola1 tl suhkrutmusta pipart Tee nii: Hõõru toasoe või ja kodujuust ühtlaseks. Lisa jahud, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks (umbes 20–25 minutit). Maitsesta soola, suhkru ja tilliga ning nõruta sõelal kuivaks. Kui soovid pirukale kaunistusribasid, pane veerand tainast kõrvale. Ülejäänud tainas suru ahjuplaadi (60×40 cm) põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor, maitsesta vähese soola ja pipraga ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200°C ahjus 20–30 minutit. Retseptis on kasutatud Tartu Mill Kamajahu. Vaata teisi kamaga isuäratavaid retsepte SIIT! Tartu Mill kama — FOTO: Tartumill.ee
Laura Kassin — FOTO: Virko Veskoja VIDEO Nipinurk VIDEO! Praktiline nipp, mille abil oma meeskonda paremini mõista
MaiWistik töötuba — FOTO: Helen Tulp Nipinurk MAI-LIIS KIVISTIK annab nõu, kuidas orienteeruda looduskosmeetika trendide maailmas
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram RASEDUS Pere ja lapsed TÕELISELT KAUNIS: peagi emaks saav Liis Lemsalu näitas tublisti kosunud beebikõhtu
Naine magab voodis — FOTO: 123RF.com TERVIS Keha ja vaim 5 PÕHJUST, MIKS naised peaksid ilma ööriieteta magama