Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: RIKKALIK JA MAHLANE kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas

Buduaar

Kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas
Kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas — FOTO: Jaan Heinmaa

Mõnusalt mahlane kapsa-kodujuustupirukas on veelgi erilisem tänu kamapõhjale.

Retsept ise on tõeliselt lihtne ning suvisteks piknikupäevadeks lausa ideaalne.

Põhi:
250 g võid
250 g kodujuustu
2,75 dl Tartu Mill’i kamajahu
2,75 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
200 g riivjuustu

Täidis:
1,25 kg valget peakapsast
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
musta pipart

Tee nii:

Hõõru toasoe või ja kodujuust ühtlaseks. Lisa jahud, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks (umbes 20–25 minutit). Maitsesta soola, suhkru ja tilliga ning nõruta sõelal kuivaks.

Kui soovid pirukale kaunistusribasid, pane veerand tainast kõrvale. Ülejäänud tainas suru ahjuplaadi (60×40 cm) põhja ja äärtele.

Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor, maitsesta vähese soola ja pipraga ning vala ühtlaselt kattele.

Küpseta 200°C ahjus 20–30 minutit.

Retseptis on kasutatud Tartu Mill Kamajahu.

Vaata teisi kamaga isuäratavaid retsepte SIIT!

Tartu Mill kama
Tartu Mill kama — FOTO: Tartumill.ee