RETSEPT: RIKKALIK vanilline ploomikook

Lisa kommentaar
RETSEPT: RIKKALIK vanilline ploomikook
pilt: Shutterstock

Tegemist on imelihtsa retseptiga, mis tasub ennast sajaprotsendiliselt ära.

Mõnusalt hõrk, piisavalt hapukas ja tõeliselt nauditav kook valmib järgmistest koostisosadest:

180 g toasooja võid
340 g roosuhkrut
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
1 sidruni riivitud koor
300 g isekerkivat jahu
12 keskmise suurusega tumedat ploomi
tuhksuhkrut

Tee nii:

Kuumuta ahi 180°C. Vooderda tavaline koogivorm küpsetuspaberiga. Eemalda ploomidelt kivid ja lõika pooleks. Mikserda või ning suhkur vahuks, seejärel lisa ükshaaval munad, pidevalt edasi mikserdades. Nüüd lisa väikeste koguste kaupa ettevaatlikult juurde jahu, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Vala saadud tainas ühtlase kihina koogivormi. Laota ploomid tainale, lõikepool üleval. Küpseta kooki umbes 50 minutit kuni tund aega – kuni koogi sisse pistetud tikk jääb puhtaks.

Lase koogil vormis jahtuda ning alles seejärel tõsta vormist välja. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.