RETSEPT: SANDRA eriti maitsev ja rikkalik grillpitsa

Pitsa

Buduaar

Kolme lapse ema Sandra Daškova on tõeline kulinaariakuninganna, kelle hõrk grillpitsa viib lausa keele alla.

Tainas:
5g kuivpärmi
355g käesooja vett
500g jahu
20g oliiviõli
8g soola
5g suhkrut

Tomatikaste:
390g pitsakaste/pastakasta/tomatipüree
2spl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1tl pitsamaitseainet
Soola

Tšillikaste:
1 tšillikaun
60g oliiviõli
10g beebispinatit
Soola

Peale:
Tuunikala vees
Mozzarella
Sibulat
Riivjuustu
Ploomtomati viile
Väikeseid kappareid
Rukkolat

Valmistamisjuhend:
Taina jaoks sega omavahel kuivpärm ning käesoe vesi. Lisa sellele jahu, oliiviõli, soola ja suhkrut ning sõtku niikaua kuni saad ühtse massi. (Tainas jääb veidi kleepuv.) Pane tainas kaussi ning kata kilega ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Veel parem, kui teed taina ühe ööpäeva ette ja jätad hoopis külmkappi kerkima. Kastme jaoks tükelda küüslauk ning prae see oliiviõlis pehmeks, lisa tomatikaste, pitsamaitseaine ning sool. Kuumuta veidi ja lase jahtuda. Tomatikastme jaoks saumikserda omavahel hakitud tšilli, oliiviõli ning beebispinat. Maitsesta soolaga. Jaota tainas jahuste kätega 3 osaks (üks osa u 275g). Jahuste kätega aja tainas laiali. Ma ajasin taina laiali küpsetuspaberi peale ning lükkasin pitsalabida küpsetuspaberi alla. Aja pitsapõhjal tomatikaste laiali, laota sellele riivjuust, tuunikala, hakitud sibul, kapparid, viilutatud tomatid ja mozzarella tükid. Küpseta grillil pitsakivi peal kuskil 10 minutit (olenevalt kuumusest).

Mina panin pitsa pitsakivi peale koos küpsetuspaberiga. Kui pitsa on alt krõbe ja küpsenud, siis võta tulelt ja nirista peale tšillikastet ja raputa rukkolat! Naudi kohe.