RETSEPT: SUUSSULAV šokolaadine banaanileib

Cosmopolitan paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Pole midagi mõnusamat, kui eriti rikkalikult šokolaadine banaanileib, mis on äsja ahjust tulnud.

Selle retsepti abil valmib üks vägagi oivaline maius, mis sobib sügisesse nädalalõppu lausa imeliselt.

Vaja läheb:

2 muna
100 g suhkrut
3 küpset banaani
130 g võid
210 g jahu
150 g tumedat šokolaadi
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

Tee nii:

Kuumuta ahi 180C. Sega kausis munad ja suhkur korralikult läbi. Purusta banaanid kahvliga ja lisa munasegule. Sulata või ja sega muna-banaani segule. Seejärel lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega kuni saad ühtlase taina. Haki šokolaad. Lisa šokolaad, vanillisuhkur ja kaneel tainale ja sega ühtlaseks.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta umbes 45 minutit. Kui koogi sisse pistetud tikk jääb praktiliselt puhtaks, siis on šokolaadi- banaanileib valmis.