Armastatud telemees Kristjan Jõekalda oskab suure tõenäosusega valmistada maailma parimaid purgitomateid. Retsept on imelihtne: 26 tühja 0,5 liitrist purki 30 karpi 250 g kirsstomateid 6 liitrit vett 18 spl soola 18 spl suhkrut 20 loorberilehte 86 vürtsipipart 20 nelgitera 2 kaneelikoort 45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett) 5 pisut alla keskmise suurusega sibulat 4 pakki 70 grammist toiduželatiini Tee nii: Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad panna patta kooritult, aga tervelt. Kalla kogu hunnik maitseaineid keevasse vette. Keeda kogu mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Siis lisa äädikas. Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.
Grete ja Ergo Kuld — FOTO: Erlend Štaub KUUM Ilu ja mood TÄHELEPANU GARANTEERITUD: Grete Kuld näitas Hispaanias tulikuuma säärejooksu
Ingrid Mänd — FOTO: Ingrid Mänd/Instagram EMADUS Pere ja lapsed UUE KALLIMA leidnud Ingrid Mänd: laps nõuab endale väikest õde
Tiit Trofimov — FOTO: Gerly Sepp Nipinurk VIDEO! Tiit Trofimov: vastutuse võtmine toob inimestes üles kõige sügavamad kihid
Birgit ja Indrek Sarrap lastega — FOTO: Birgit Sarrap/Instagram ANDEKAS LAPS Pere ja lapsed “EMMENA olen väga uhke.”Birgit Sarrap teatas tütre suurepärasest saavutusest