RETSEPT: VÕRRATU banoffee juustukook

Cosmopolitan paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Hõrgutav ja kreemine banoffee juustukook valmib imelihtsalt ning maitseb oivaliselt.

Tulemus jääb kõige parem siis, kui sul on käepärast võtta kaks väga küpset banaani!

Vaja läheb:

100 g võid
200 g digestive küpsiseid

Täidis:

2 tk hästi küpset banaani
370 g toasooja toorjuustu
130 g toasooja maitsestamata kohupiimapastat
200 g suhkrut
2 sl nisujahu
1tl vanilliekstrakti
2 tk toasooja muna

Peale puistamiseks:

riivitud šokolaadi

Tee nii:

Sulata või ja purusta küpsised. Sega küpsisepuru ja või omavahel kokku. Vooderda 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servadele võid. Suru küpsisepuru-või segu ühtlaselt vormi põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Nüüd valmista täidis. Esmalt purusta banaanid kahvliga ning seejärel sega kõik täidise koostisosad ühtlaseks massiks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 170 kraadises ahjus umbes 45- 50 minutit. Kui kook on valmis, siis lase koogil vormis umbes tund aega jahtuda ning seejärel tõsta kook külmkappi tahenema. Ideaalis võiks kook külmikus 12-24 tundi seista.

Enne serveerimist kaunista riivitud šokolaadiga.