Sulašokolaadi sisuga “brownie”

Sulašokolaadi sisuga “brownie”

Kui soovite valmistada maitsvat browniet, mille lisaväärtuseks väikesed kulutused ja aja kokkuhoid, siis siit üks imehea koogiretsept pakkuda.

Kui soovite valmistada maitsvat browniet, mille lisaväärtuseks väikesed kulutused ning aja kokkuhoid, siis siit üks imehea koogiretsept pakkuda.

Vaja läheb:
200 g tumedat šokolaadi (alates 70% kakaosisaldusest)
200 g suhkrut
200 g võid
200 g jahu
4 muna
serveerimiseks vaniljejäätist ja mündilehed

Tee nii: 

Tõsta šokolaad ja või veevannile sulama. Kõige parem on sulatada kuumakindlas kausis, mis on tõstetud keeva veega täidetud keedupoti peale ja mille servad sobivad keedupoti äärtega. Nii ei pääse veeaur šokolaadini. Samal ajal sega teises nõus kokku kokku suhkur ja munad. Kindlasti vaid sega, mitte vahusta. Seejärel lisa hulka jahu ja sega ühtseks massiks. 
Kui šokolaad ja või on sulanud, siis lisa need taignasegule. Sega taaskord hästi läbi. 

Ettevalmista jahu või küpsetuspaberiga lahtikäiv koogivorm, mille sobivaim diameeter on 26 cm.
Vala segu koogivormi ja tõsta eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju. NB! kui soovid, et koogi lahtilõikamisel valguks välja hõrk sulašokolaad, siis küpseta kooki TÄPSELT 11 minutit. Iga lisaminutiga küpseb keskosa enam läbi.

NB! enne serveerimist lase koogil järelküpseda 15 minutit.
Ideaalne sobivus serveerimisel külma vaniljejäätisega. Kaunistuseks võid lisada mündilehe.

Maitsvaid naudinguid!

Buduaar.ee