IMEMAITSEV RETSEPT: rikkalikult mahlane ploomikook

123rf

Buduaar

Mis võiks olla veel parem kui üks tõeliselt mahlane ja rikkalik ploomikook!

Vaja läheb:

180 g toasooja võid
350 g suhkrut 
4 muna
1 sidruni riivitud koor
300 g isekerkivat jahu
12 keskmise suurusega ploomi
tuhksuhkrut

Tee nii:

Kuumuta ahi 180°C. Kata ca 33 cm x 23 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga. Eemalda ploomidelt kivid, lõika pooleks. Mikserda omavahel või ja suhkur kuni saad tugeva vahu. Lisa juurde ükshaaval munad samal ajal pidevalt edasi mikserdades.

Nüüd sega ettevaatlikult juurde isekerkiv jahu ja sidrunikoor. Vala tainas ühtlaselt koogivormi. Laota tainale ploomid, lõikepool üleval. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund aega või kuni koogi sisse pistetud tikk jääb puhtaks.

Lase koogil vormis jahtuda, tõsta seejärel vormist välja, puista üle tuhksuhkruga ja serveeri.