Ürdikattega ahjulõhe võise lillkapsa ja köögivilja-raguuga

Ürdikattega ahjulõhe võise lillkapsa ja köögivilja-raguuga

Kuigi isadele meeldiks ehk suur lihane pajapraad rohkem, võiksite pakkuda talle hoopiski pühapäeva pidulikuks lõunaks ahjulõhet. Kui kaubandusest saab kätte üsna kopsaka kala, siis tasub see fileerimise ja tükeldamise töö ise ette võtta. Ühest suurest kalast saab õige mitu korda head toitu valmistada, kui supikogu sügavkülma panna. Pühapäevase hommikukohvi kõrvale kiire värske kergsoola lõhe valmistamine pole ka sugugi raske, värskele fileele parajalt soola ja tsipake suhkrut. Pidulõuna valmistamisel saavad aidata ka lapsed, kui köögiviljade puhastamise ja tükeldamisega sinasõprust saab teha. Kui kõik piduroa koostisosad korraga tulele, ahju panna, saab hakkama poole tunniga. 

Kuigi isadele meeldiks ehk suur lihane pajapraad rohkem, võiksite pakkuda talle hoopiski pühapäeva pidulikuks lõunaks ahjulõhet. Kui kaubandusest saab kätte üsna kopsaka kala, siis tasub see fileerimise ja tükeldamise töö ise ette võtta. Ühest suurest kalast saab õige mitu korda head toitu valmistada, kui supikogu sügavkülma panna. Pühapäevase hommikukohvi kõrvale kiire värske kergsoola lõhe valmistamine pole ka sugugi raske, värskele fileele parajalt soola ja tsipake suhkrut. Pidulõuna valmistamisel saavad aidata ka lapsed, kui köögiviljade puhastamise ja tükeldamisega sinasõprust saab teha. Kui kõik piduroa koostisosad korraga tulele, ahju panna, saab hakkama poole tunniga. 

Vaja läheb (retsept 4-le):

800 g lõhefileed

1 pakk creme bounjouri toorjuustu maitserohelisega

1 dl majoneesi

200 ml kohvikoort

tilli, peterselli

 

2 kollast paprikat

2-3 porgandit

1 sibul või pool porrulauku

2 küüslauku

pool suvikõrvitsat

õli

 

1 suur lillkapsas

võid

soola, muskaati, pipart

 

lisandiks kartulit või riisi

 

Valmista ette köögiviljad. Porgandist ja paprikast, porrust võib ka piklikud peenikesed ribad lõigata või meelepäraselt tükeldada või riivida. Keeruta kiirelt kuumal pannil õlis kõik köögiviljad läbi, maitsesta vähese soola ja muskaadiga ja hauta valmis.

Tükelda lõhefilee parajateks portsjoniteks ja aseta ahjuvormi. Sega pehme toorjuust majoneesi ja kohvikoorega ühtlaseks, vajadusel lisa soola. Puista lõhele soola, hakitud peterselli ja tilli, jahvata veidi pipart ja vala ürdine koore-juustukaste kalale. Küpseta 200 kraadi juures eelsoojendatud ahjus 25-30 minutit.

Samal ajal keeda lillkapsas ja lisandiks valitud kartul. Kui soovitakse kala kõrvale riisi, siis keeda riis. Lillkapsale lisa parajalt keeduvette soola, kui lillkapsas pehme, kurna vesi ja sega võiga. Lõhe jääb koorejuustuse ürdikatte all väga mahlane ja köögiviljaraguud kartulile serveerides pole kasteks otseselt vajadustki. Soolakalt pehmel lillkapsal sulav sulavõi annab kartulile ka mahlakust. Isale meeldib kindlasti.

 

Kena sügisnädalat!

 

Pille Viljamaa

Buduaari hobikokk