Reklaam sulgub sekundi pärast

Hobikokk Aveli: ahjus küpsetatud kartulipoolikud peekoni-juustutäidisega

 

Minu nimi on Aveli Allikas, olen 21-aastane ning pärit väiksest linnast nimega Rakvere. Olen õppinud kokandust, kuid kokana ei tööta. Mulle  meeldib kodus eksperimenteerida ja üllatada koduseid.

Lemmikrooga mul pole, kuid viimasel ajal on ahjus küpsetatud kartulipoolikud mu lemmikud, kuna täidist saab alati muuta/täiendada ja voilaa! ongi uus ja maitsev roog sündinud. Olen küpsetanud kartulipoolikuid ka singi-suitsujuustu-majoneesi täidisega. Tulemus viib alati keele alla, seega on see oivaline lõuna- või õhtusöök koos värske salatiga ning näljatunne on tundideks kadunud.

 

Ahjus küpsetatud kartulipoolikud peekoni-juustutäidisega (2 portsjonit)

 

Minu nimi on Aveli Allikas, olen 21-aastane ning pärit väiksest linnast nimega Rakvere. Olen õppinud kokandust, kuid kokana ei tööta. Mulle  meeldib kodus eksperimenteerida ja üllatada koduseid.

Lemmikrooga mul pole, kuid viimasel ajal on ahjus küpsetatud kartulipoolikud mu lemmikud, kuna täidist saab alati muuta/täiendada ja voilaa! ongi uus ja maitsev roog sündinud. Olen küpsetanud kartulipoolikuid ka singi-suitsujuustu-majoneesitäidisega. Tulemus viib alati keele alla, seega on see oivaline lõuna- või õhtusöök koos värske salatiga ning näljatunne on tundideks kadunud.

 

Ahjus küpsetatud kartulipoolikud peekoni-juustutäidisega (2 portsjonit)

Vaja läheb: 

250 g kartuleid

40 g juustu 

Oliiviõli

Täidis:

60 g kuumsuitsupeekonit

70 g juustu 

40 g majoneesi

Peterselli või tilli

 

Kuidas ma kartulipoolikuid valmistan:

  • Panen ahju 220 kraadi juurde sooja
  • Pesen koorega kartulid hoolikalt puhtaks, seejärel kuivatan ja lõikan nad pikuti pooleks
  • Laon kartulipoolikud õliga määritud ahjuplaadile, lõikepool all, ning panen ahju umbes 25 minutiks
  • Riivin juustu kaussi
  • Hakin peterselli peeneks
  • Peekoni lõikan ribadeks ja praen läbi
  • Segan omavahel juustu ja jahtunud peekoniribad, sinna hulka lisan majoneesi koos hakitud peterselliga
  • Võtan ahjust kartulipoolikud ning võtan sisu välja, et jääks süvik 
  • Süvikusse lisan juustu-majoneesitäidise
  • Peale raputan riivitud juustu
  • Täidetud kartulipoolikud panen uuesti ahju umbes 10 minutiks
  • Serveerin näiteks värske salatiga (basiilik, kurk, tomat, õunaäädikas, sool, pipar)

Mida teha sisuga, mis tuli ahjus küpsetatud kartulitest? Variante on mitu. Võib jätta järgmiseks päevaks kartulipüree jaoks, panna täidise sisse või nagu mina teen - panen sisu kaussi, lisan tüki taluvõid ja värskelt hakitud tilli peale ja söön lõunaooteks.

 

Head katsetamist!

Aveli