Reklaam sulgub sekundi pärast

PATUSELT MAITSEV: Kertu Jukkum avaldas oma lemmikkoogi retsepti!

Tuntud raadiohääl Kertu Jukkum, kes alates septembrist on ka TV3 uus avalike suhete juht, soetas endale kaks aastat tagasi päris oma kodu, ent siseviimistlused kestavad tänase päevani välja. Mõned nädalad tagasi sai Kertu endale uhiuue köögi, enne seda tuli tal aga ligi kaks kuud ilma külmkapi, pesumasina ja pliidita elada.

Tuntud raadiohääl Kertu Jukkum, kes alates septembrist on ka TV3 uus avalike suhete juht, soetas endale kaks aastat tagasi päris oma kodu, ent siseviimistlused kestavad tänase päevani välja. Mõned nädalad tagasi sai Kertu endale uhiuue köögi, enne seda tuli tal aga ligi kaks kuud ilma külmkapi, pesumasina ja pliidita elada.

Uurisime Kertu käest, kas tal on mõni selline retsept, mida ta külalistele alati hea meelega valmistab ja mis tal alati õnnestub. "Selleks on kindlasti traditsiooniline Napoleoni kook, mida ma teen küll üpriski harva, kuid see tuleb mul alati välja. Tegelikult meeldib mulle köögis väga askeldada ja häid sööke valmistada, eriti just siis, kui tean, et on külalisi oodata. Napoleoni koogi lehttaigna ning keedukreemi valmistan ma ise ja moosi vahele ei pane," tõdeb Kertu.

Kertu kasutab Napoleoni koogi tegemisel kõige tavalisemat retsepti ning asendab ühe keedukreemi kihi kondenspiimaga. Lehttaigna valmistab ta ise ning keedukreemi samuti. Kuigi traditsiooniline Napoleoni kook näeb ette ka moosi kasutamist, siis Kertu jätab selle ära.

Allpool on Kertu Napoleoni koogi retsept:

Taigen:

375 g margariini

750 g jahu

2 muna

200 g külma vett

 

Keedukreem:

6 klaasi piima

4 sl jahu

2 klaasi suhkrut

200 g võid

4 munarebu

purk kondenspiima


Tee nii:

Jahu ja margariin hakkida peeneks, lisada munad ja vesi. Taigen veeretada pallikujuliseks ja panna näiteks toidukile või küpsetuspaberi sisse. Taigen panna külma seisma. See peaks seisma päev otsa. Taigen tuleb jaotada vähemalt viieks osaks, aga võib ka rohkemaks. Tükid tuleb ükshaaval ära rullida nii peeneks kui võimalik. Oleks parem, kui need oleksid rullitud küpsetuspaberi peale, sest sealt tuleb see paremini lahti. Tükid tuleb kohe peale rullimist ükshaaval küpsema panna ning seejärel kandikule jahtuma ja seisma jätta, kuni ka kreem saab valmis.

Kreemi tegemisel panna 5 klaasi piima keema. Munad suhkruga vahustada ning lisada jahu ja veel üks klaas piima.

Kui piim läheb keema, tuleb lisada keevale piimale munasegu.

Segu kuumutada kuni paksenemiseni (keema minna ei tohi lasta). Peale seda tuleb kreemile lisada või (soovi korral kondenspiim) ja siis lasta jahtuda. Kui segu on maha jahtunud, võib selle koogi vahele panna. Kook peaks vähemalt ühe öö seisma (veel parem kui ööpäev).