Maitsev šokolaadi-kirsi puding

14 kommentaari

Maineka telekoka Nigella seekordne magusasoovitus on maitsev šokolaadi-kirsi puding, mille küpsetusaeg on 15 minutit.

Maitsev šokolaadi-kirsi puding

 

Küpsetusaeg: 15 minutit

Raskusaste: keskmine

Mitmele: jagub 16-le inimesele

 

Vaja läheb:

2 šokolaadikooki

1/2 tassi tumedat kirsikeedist

1/2 tassi kirsikonjakit

2 tassi kuivatatud ja villitud hapusid kirsse

 

Keedukreem:

100 grammi poolmõru šokolaadi (miinimum 70% kakaosisaldusega, hakitud)

1 1/3 tassi + 1 spl piima

1 1/3 tassi + spl võikreemi

8 munakollast

1/2 tassi +  1 spl suhkrut

1/3 tassi kakaod

 

Katteks:

3 tassi võikreemi

25 grammi poolmõru šokolaadi

 

Spetsiaalvarustus:

suur lahtine pudingukauss

 

Õpetus:

Viiluta šokolaadikook, valmista tumedast kirsikeedisest võileivad ja lao need pudingukausi põhjale. Seejärel vala see üle kirsikonjakiga nii, et kook imaks konjaki endasse. Aseta villitud hapud kirsid põhjale, kata kõik salliga ja jäta ligunema kuniks valmistad keedukreemi.

Sulata mikrolaineahjus vaiksel või keskmisel kuumusel šokolaad. Kontrolli kahe minuti pärast, kuigi ilmselt läheb sulamiseks 4 minutit. Võid šokolaadi sulatada ka kausis, mida keedad tasasel tulel. Kui šokolaad on sulanud, pane see korraks kõrvale, kuniks jätkad kreemi valmistamist.

Soojenda pannil üles piim ja võikreem. Vahusta munakollased, suhkur ja kakao. Kalla soe piim ja võikreem kaussi ning vahusta need koos munakollaste ja suhkruseguga. Vala kaussi ka sulanud šokolaad ning kraabi kausi ääred korralikult üle, et kõik šokolaad ikka sisse saaks ning vala seejärel kogu keedukreem tagasi pannile. Küpseta keskmisel kuumusel kuni kreem muutub paksuks, segades kogu see aeg. Hoia kraanikauss täis külma vett, et saaksid kartma löömise korral asetada pannipõhja kohe külma vette.

Keedukreem muutub keemisel tumedamaks ja kõik šokolaaditükid sulavad, kui kreem muutub paksemaks. Kreem peab olema aga mõnusalt paks, nii et ära lõpeta keetmist, kui kreem on veel liiga vedel. Arvesta, aga ka sellega, et jahtumisel või külmkappi asetamisel muutub kreem veelgi paksemaks. Kui kreem on lõpuks valmis, siis vala see kaussi jahtuma ja kata pealt samamoodi salliga, et vältida “naha” tekkimist peale.

Kui kreem on piisavalt jahtunud, siis vala ja laota see kausis oleva šokolaadikoogi peale kenasti laiali. Kata taas salliga ja jäta üheks ööks külmkappi.

Kaunista kook pealt hästi õrnalt vahustad võikreemiga ja raputa purustatud šokolaad veel kõige peale.

 

Vaata Nigella kokasaadet igal pühapäeval kell 13.50 Kanal11-s.