Nigella retseptid 14.12: Hommikusöök igal ajal

Nigella retseptid 14.12: Hommikusöök igal ajal

Nigella Lawson valmistab hommikusööki, mis on maitsev igal ajal – hommikul, lõunal ja õhtul. Ta alustab suurepäraste krõbedate šokolaadi-maapähkli kaeraküpsiste ja maitsva juustukeeksiga, mida serveerib koos maasikakastmega. See sobib hästi perekeskseks hommikusöögiks. Seejärel näitab Nigella, kuidas valmistatakse fantastilist kesköist söömaaega peekoni ja tomati seguga.

Meie lemmikuks ongi peekoni ja tomati segu!

 

Peekoni ja tomati segu

 

Küpsetusaeg: 10 minutit

Raskusaste: kerge

Mitmele: jätkub 1 inimesele

 

Vaja läheb:

4 õhukest peekoniviilu

10 ml küüslauguõli

1 kuubikuteks tükeldatud tomat

10 ml Worcestershire’i kastet

2 spl hakitud värsket peterselli

musta pipart

 

Serveerimissoovitus:koos leivaga

 

Kuidas valmistada:

Lõika iga peekoniviil omakorda kolmeks või neljaks tükiks. Kuumuta õli pannil, siis lisa peekon ja prae, kuni see muutub krõbedaks (peekon annab ka omakorda maitsvat rasva). Pane peekon köögipaberi peale nõrguma. 

Aseta tomatid koos seemnetega õlisele pannile (mis toob kaasa pritsimise ja sisina, seega ole ettevaatlik!) ning kuumuta mõni minut pidevalt segades. Lisa Worcestershire’i kaste ja sega. Seejärel lisa pannilolevale tomatile peekon ja sega kõik omavahel kenasti läbi. Puista peale hakitud petersell.

Serveeri ilusal taldrikul koos leivaga.

 

Milline vein sobiks kõige paremini tomati-peekoni roa kõrvale ?

Tomati-peekoni segu kõrvale soovitaksime eelkõige Itaalia veine. Heaks valikuks oleks Veneto piirkonna Masi Bonacosta Valpolicella, saadaval Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas ning Prismades, orienteeruv hind 119 krooni pudel.

See suurepärane Valpolicella on oma iseloomult sametine ning täidlane, pehme ja pika järelmaitsega, aroomis domineerivad kirsi nüansid.  Lisaks käesolevale tomati-peekoni segule, sobib see punavein suurepäraselt ka tomatikastmes pastaroogadega, risotto ning punaste lihade kõrvale. Valpolicella veine peetakse vaieldamatult parimateks pastaroogade veinideks ja alati on kindel valik tomatist valmistatud roogade kõrvale just Itaalia veinid.

 

 Mõnusat avastamist ja head isu!

 

Vaata Nigella viiendat kokasaadet sellel pühapäeval Kanal 11-s kell 13.50.