Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella retseptid 7.12: Lõbusad lõunad

Õhus on tunda Halloweeni ja Nigella Lawson jagab lõbuga retsepte, mis meeldivad igas vanuses lastele. Alates julgelt veriste küpsetatud kartulite ja lõpetades uhkete kanaliha nuggetidega, vigursalati ja roheliste herneste mudasupiga, viib Nigella kõhud õigesse meeleollu mõne triki või meelehea jaoks. Lisaks jagab Nigella kasulikke näpunäiteid imepäraste glasuuritud küpsiste valmistamiseks, mida on sama kerge süüa, kui ka kaunistada.

Õhus on tunda Halloweeni ja Nigella Lawson jagab lõbuga retsepte, mis meeldivad igas vanuses lastele. Alates julgelt veriste küpsetatud kartulite ja lõpetades uhkete kanaliha nuggetitega, vigursalati ja roheliste herneste mudasupiga, viib Nigella kõhud õigesse meeleollu mõne triki või meelehea jaoks. Lisaks jagab Nigella kasulikke näpunäiteid imepäraste glasuuritud küpsiste valmistamiseks, mida on sama kerge süüa, kui ka kaunistada.

 

Meie lemmikuks on sellel nädalal kanalihaga nuggetid:

 

Uhked kanaliha nuggetid

Küpsetusaeg: 20 minutit

Raskusaste: lihtne

Mitmele: 12 kuni 16 nuggetit, mis jagub kolmele, neljale lapsele või kahele täiskasvanule

 

Vaja läheb:

2 kanarinda

250 ml petipiima

125 ml õli (kui praed nuggeteid)

122 g kuivküpsise puru

 

Kuidas valmistada:

Lõika kanalt ära ebavajalikud luud ja pane kanarinnad (üks korraga) külmutuskotti, nii, et nad jäävad tasaselt lamama. Tao kanarinda lainelise anumaga, kuni ta muutub suhteliselt õhukeseks. Seejärel võta see kotist välja ja viiluta kuueks kuni kaheksaks tükiks. Korda sama teise kanarinnaga. Kõige lihtsam on seda teha kääridega.

Aseta tükid koos petipiimaga külmutuskotti ja jäta nad kuni kaheks päevaks marinaadi.

Kui oled valmis nuggeteid küpsetama, siis lase kas õli suures pannis soojaks või soojenda ahi 220 kraadi juures.

Puista kuivküpsise puru laia kaussi, raputa nuggetitelt maha ülemäärane petipiim ja seejärel kasta nad puru sisse. Kata nad korralikult puruga enne, kui asetad õrnalt kuuma õli sisse. Prae 2 minutit ühte külge, kuni see muutub kuldpruuniks. Seejärel pane köögirätiku või taldriku peale, et liigne õli tilguks maha.

Teisel juhul võid kuivküpsise puruga kaetud nuggetid asetada joonelise küpsetuspaberi peale ja küpsetada kuskil 15 kuni 20 minutit.

Nuggeteid võib peale marineerimist ja puruga katmist ka külmutada. Kui küpsetad neid ahjus külmast peast, siis lisa 5 minutit küpsetusajale.

 

Milline jook sobiks kanaliha nugetite kõrvale?

Kana nugetite juurde on sobivaks valikuks Tšiili Chardonnay´d, siinkohal tooksin välja Misiones Reserva Chardonnay veini, saadaval Rimides ja Prismades ning hinnaklass vastavalt ca 89 eek pudel. Samuti võiks heaks valikuks olla Alsace Riesling Doff&Irion Riesling ca 115 eek, saadaval Prismades.
 
Misiones Reserva Chardonnay on suurepärane kooslus kanaliha ning valgete lihadega, aroomis ning maitses tuna banaani ning virsikuid, järelmaitse mandline. Serveerida 12-14 C juures.
 
Doff&Irion Riesling , neile kes armastavad pisut kergemaid veinie on Riesling eksimatuks valikuks kanaliha kõrvale. Tegemist on aromaatse veiniga, mille maitses on tunda rohelist õuna, tristrusvilju ning loomulikult mõnusalt mineraalsed noodid. Eriti suurepärane kanasalatite kõrvale, serveerdia 10-11C juues.

Head isu!

Vaata Nigella neljandat kokasaadet sellel pühapäeval Kanal 11-s kell 13.50.

 

[gallery ids="1879730,1879736"]