Ajakiri Live Science vahendas USA-s läbiviidud uuringut, milles uuriti, millised toiduained põhjustavad kõige sagedamini laste lämbumist. Ajakiri Live Science vahendas USA-s läbiviidud uuringut, milles uuriti, millised toiduained põhjustavad kõige sagedamini laste lämbumist.Kaheksa aastat kestnud uuringus uuriti neid visiite traumapunkti, kus alla 14aastane laps või noor oleks peaaegu mingi toiduaine söömise tõttu ära lämbunud. Uuringus keskenduti olukordadele, mis nõudsid külastust traumapunkti, aga mis polnud lõppenud surmaga.Keskmine vanus lastel, kes traumapunkti toodi, oli 4,5 aastat. Üle poolte lastest olid poisid.Kõige levinumad toiduained olid:1. Kõvad kommid (15 protsenti kõikidest juhtumitest)2. Muud kommid3. Liha4. Luu5. Puu- ja köögiviljad6. Piim, piimasegu või rinnapiim7. Seemned, pähklid või nende koored8. Kartulikrõpsud, soolaküpsised või popkorn9. Küpsised10. Hotdog11. Leib või kondiitritooted12. FriikartulidAmeerika lastehaiguste akadeemiast soovitatakse, et alla viie aastastele lastele ei antaks kõvasid komme ega nätsu.Puu- ja köögiviljad peaks samuti viiludeks lõikama. Akadeemia loodab ka, et vanemad jälgivad laste söömist, ning et lapsed ei tohiks kunagi mängida või joosta toit suus. Anneli Allikas-Parv
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Telesaade Buduaar Blogijate Mari-Leen Albersi ja Meelis Tomsoni kevadised vitamiinisoovitused
Diana Teniste — FOTO: Diana Teniste/Instagram Ilu ja mood DIANA TENISTE paljastas, kuidas botoxi süstimine aknele tegelikult mõjub
— FOTO: Nordenbeauty.ee Sisuturundus Telenägu Anneli Lahe: „Ma tahtsin vaadata, et kas ma nädalaga saan selle seeliku luku kinni! Sain!“
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?