MEELEOLUKAS DMITRI ROOZI autoriõhtusöögi galerii!

5 kommentaari
MEELEOLUKAS DMITRI ROOZI autoriõhtusöögi galerii!

3. veebruaril toimus restoranis FARM maitsev ja meeleolukas gurmeeüritus, kus säravaimaks persooniks oli tippkokk Dmitri Rooz, kes esindab Eestit kokkade olümpial Bocuse d’Or aastal 2017. Tegemist oli autoriõhtusöögiga, kus külalised said maitsta nii Dmitri Roozi võidukat kalarooga, mis tõi talle Bocuse d’Or Eesti eelvooru võidu, kui ka lisamenüüd, millega saabunud külalised samuti keeletuks võeti. 

Esmakordselt said võidutööd maitsta peale žürii veel 100 parimast maitseelamusest lugupidavat inimest. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks oli Peipsi koha unikaalses serveeringus, kuid hõrke ja üllatavaid maitsekooslusi pakkusid samaväärselt ka vürtsikilujäätis krõbeda rukkileivaga, suitsutatud pardifilee pardimunakreemiga, karusmarja-koriandrisorbee ning meekook pärnaõiejäätise ja ebaküdooniasalatiga. 

Esimest korda kutsuti Eestit maailma prestiižseimale kokakunstivõistlusele osalema 2008. aastal ning Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d’Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda võttis ta võistlusest osa aastal 2010.

Rooz on suure kogemusega tippkokk, olles ametis juba üle 25 aasta. Tema professionaalse käe alt on välja kasvanud uued kulinaariastaarid ning tal on lugematul arvul osalemisi ja võite tippkokkade võistlustel siin- ja sealpool piiri. Dmitri on oma kogemusi lihvinud ka mitmetes Michelini tärnidega restoranides Euroopas. Hetkel on Rooz restorani Farm brand-chef‘iks. 

Dmitri loomingut esitles Eesti Maitsete Saatkond, mille eesmärk on arendada ja edendada kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel Eesti kaasaegset kööki ja selle kuvandit Eesti, tema piirkondade ja eestlaste etniliste alamrühmade eristatavate maitsete uurimise, väljatöötamise ja esindamise läbi.

Lisaks Dmitri Roozi autorimenüüle, mille kõrvale pakuti sobivaid jooke ning meeleolu tõstvaid kokteile sai nautida muusikalist elamust Sofia Rubina Jazzbändilt ning vägevat illusiooni-show‘d.

 

Vaata pildigaleriid!