Reklaam sulgub sekundi pärast

URMAS SÕÕRUMAA UNISTUSE viib ellu tütar Katriin

Kes oleks arvanud, et ettevõtja Urmas Sõõrumaa tunneb huvi kokkamise vastu, kuid täpselt nii see on ja selle pisiku on endale külge saanud ka tema 12aastane tütar Katriin! Puhtalt ratsionaalsetel kaalutlustel ei ole Urmas söögitegemisega siiski ise sügavamalt kokku puutunud, ent Katriiniga on lood teised.

Kes oleks arvanud, et ettevõtja Urmas Sõõrumaa tunneb huvi kokkamise vastu, kuid täpselt nii see on ja selle pisiku on endale külge saanud ka tema 12aastane tütar Katriin. Puhtalt ratsionaalsetel kaalutlustel ei ole Urmas söögitegemisega siiski ise sügavamalt kokku puutunud, ent Katriiniga on lood teised.

Katriin avastas enda jaoks kokkamise olles vaid viieaastane ja täna valmistab ta oma perele pidulikke õhtusööke, mis sisaldavad hõrke gurmeeroogi ja tulevikus loodab ta avada isikliku tipptasemel restorani.

Katriin õpib Tallinna Inglise Kolledži 6. klassis ja tema lemmikõppeaineks on loomulikult kokandus. "Mulle on alati meeldinud süüa valmistada, viieselt praadisin tomateid ja kaheksa-aastaselt hakkasin juba erinevaid retsepte katsetama. Praegu meeldib mulle retsepte enda maitse järgi täiendada ja neid ise välja mõelda," räägib Katriin, kes armastab ka televiisorist just kokasaateid vaadata ja tema lemmikkokasaateks on "Masterchef".

Kui on vaja perele või sõpradele õhtusööki valmistada, uurib Katriin esmalt, mida tema vanemad süüa sooviksid ja teeb seejärel otsuse. "Tavaliselt teen kas filet mignon'i, valget kala või isetehtud ravioole ja suurema õhtusöögi puhul ei puudu kindlasti ka magustoit. Mulle meeldib katsetada erinevate vürtside, ürtide ja maitseainetega ja mis magustoitudesse puutub, siis kõige rohkem armastan valmistada makroone ja šokolaadi fondant'i, mida serveerin koos vanillijäätisega," kirjeldab Katriin toite, mida ta enamasti valmistab.

Oma perele teeb Katriin tavaliselt isetehtud pastataignast pastat ja liha või kala juurviljadega. Portsud, mida ta valmistab, on restoranidele kohaselt pigem väiksemapoolsed. "Kipun tihti väikeseid portse tegema ja mulle meeldib, kui roog on ilusasti serveeritud, sest nagu ikka öeldakse, siis me sööme ka silmadega."

Uurime, milliste roogade üle Katriin ise kõige rohkem uhkust tunneb. "Kõige rohkem tunnen ma uhkust ikka enda välja mõeldud retseptide üle, kuid raskemad on olnud beef Wellington, makroonid, soolakooriku all küpsetatud kala, sidruni-tartelette ja suflee. Minu vanematele on meeldinud filet mignon rohelise pipra kastmega, soola all küpsetatud valge kala ja makroonid," tõdeb Katriin ja lisab: "Vähese vaba aja tõttu ei tee ma argipäeviti väga midagi suurt ja uhket."

Kuid millest Katriin unistab? "Mul võiks kunagi olla oma tipptasemel restoran ja ma sooviksin kunagi ka saates "Masterchef" osaleda.

Katriini isa Urmas kommenteerib tütre huvi kokanduse vastu nii: "Minu jaoks on see väga üllatav omadus ja kindlasti on see väga silmatorkav, et nii noor neiu sedavõrd suure huvi ja kirega süüa valmistab. Ta leiutab ise retsepte, loeb ja õpib ning on selge, et see pakub talle meeletut huvi. Eks mulle endalegi meeldib süüa teha, aga ratsionaalsetel kaalutlustel ei ole ma sellega kunagi tegelenud," ütleb Urmas ja lisab veel kerge muigega: "Et Katriinile meeldib väga ka magustoite teha, siis ma loodan, et see huvi kokkamise vastu sellega ei lõppeks, et ta ise koka moodi välja näeb," naerab Urmas.

Alllpool olevas galeriis on pildid Katriini valmistatud roogadest ning lisaks veel üks vahva perepilt ja kaks võistlustantsupilti! 

[gallery ids="1889451,1889459,1889466,1889473,1889724,1889731,1889737"]