Kohv vähendab diabeediriski

Need, kes kohvi väga armastavad, võivad paljulaidetud jooki nüüd südamerahuga edasi juua, sest värske uurimuse kohaselt vähendab see diabeeti haigestumise riski, vahendab Iltasanomat. Uurija Siamak Bideli sõnul on hetkel veel ebaselge, millised konkreetsed ained kohvis haigestumisriski vähendavad.

Need, kes kohvi väga armastavad, võivad paljulaidetud jooki nüüd südamerahuga edasi juua, sest värske uurimuse kohaselt vähendab see diabeeti haigestumise riski, vahendab Iltasanomat.

Uurija Siamak Bideli sõnul on hetkel veel ebaselge, millised konkreetsed ained kohvis haigestumisriski vähendavad.

“Kohvis on midagi, mis kiirendab insuliini tööd organismis. Siin ei mänginud rolli see, kui suur uuringus osalenud inimeste insuliinieritus oli,” kommenteeris ta.

Uuringu kohaselt vähendab kohvijoomine diabeediriski rohkem, kui mistahes teised argipäevased ettevõtmised. Nii näiteks ei mõjuta korrapärane sportimine haigestumisriski üldse.

Uuring näitas ka seda, et kohvi tarbivate diabeetikute suremus oli neist, kes kohvi ei joo, tunduvalt väiksem.


/Toimetas: Maarit Männama/