Kevadine gurmeekool vol 1: Kerge Olivia tomatisupp

7 kommentaari
Kevadine gurmeekool vol 1: Kerge Olivia tomatisupp

Buduaari kevadine gurmeekool toimus Viimisis asuvas kaunis Villa Mary gurmeerestoranis, sealse noore suurepärase peakoka Vladislav Korpusovi juhendamisel. Peakokk oli meile loonud viie hõrgu roa retseptid, milles kasutatakse vaid puhtaid ja kvaliteetseid koostisaineid, oskuslikke valmistamisvõtteid ja efektset serveeringut.

Buduaari kevadine gurmeekool toimus Viimisis asuvas kaunis Villa Mary gurmeerestoranis, sealse suurepärase peakoka Vladislav Korpusovi juhendamisel. Peakokk oli meile loonud viie hõrgu roa retseptid, milles kasutatakse vaid puhtaid ja kvaliteetseid koostisaineid, oskuslikke valmistamisvõtteid ja efektset serveeringut.

Esimeseks eelroaks sai tomatisupp, mille maitsestamisel kasutasime mahedaima maitsega õli, milleks on rapsiõli, veidi valge veini äädikat ning soola.

Kerge Olivia tomatisupp

Kaheksale:
2,5 kg värskeid tomateid
8 tükeldatud šalottsibulat
basiilikut
tükeldatud küüslauku
250 g kitsejuustu
Olivia rapsiõli
valge veini äädikat

Eemalda lusikaga terved tomatisüdamikud ehk seemnete osa ning jäta ootama serveerimist. Tükelda tomatikestad ja sega koostisosad kokku, välja arvatud kitsejuust. Maitsesta soola, valge veini äädika ja Olivia rapsiõliga. Jäta segu paariks tunniks seisma. Seejärel tõsta segu blenderisse ja mikserda peeneks vedelikumassiks. Suru mass läbi sõela ja kasuta supi serveerimisel maitsestatud tomativedelikku.
Serveerimisel aseta kitsejuust tomatisüdamikuga keskele ning vala segu vedelikuga üle.

 

 

Olivia rapsiõli

Rapsiõli on tervislik, kuna sisaldab asendamatuid oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid, mida organism ise ei tooda. Olivia rapsiõlis on need vajalikud rasvhapped parimas vahekorras.

Järgmise retsepti, milleks on kitsejuustusalat, avaldame juba järgmisel reedel. Gurmeeürituse mahukat galeriid saad vaadata SIIT

Meeldivat gurmeekokkamist!