2015. aasta trendikokteilid maailma parimalt baarmenilt

5 kommentaari
2015. aasta trendikokteilid maailma parimalt baarmenilt

Märtsi viimasel nädalal saabus Eestisse maailma parimaid kokteilibaare juhtinud baarmen Tim Etherington-Judge, kes õpetas sajale meie kohalikule baarmenile valdkonna olulisemaid nippe ning selle hooaja trendijooke.

Märtsi viimasel nädalal saabus Eestisse maailma parimaid kokteilibaare juhtinud baarmen Tim Etherington-Judge, kes õpetas sajale meie kohalikule baarmenile valdkonna olulisemaid nippe ning selle hooaja trendijooke.

Tim Etherington-Judge on viimase kümne aasta jooksul juhtinud maailma tunnustatumaid kokteilibaare nii Indias, Inglismaal, Aafrikas kui Uus-Meremaal ning võitnud rida erialaauhindu. Alkoholibrändi Diageo esindajana on ta käivitanud India esimese baarmenite akadeemia ning andnud välja mitmeid kokteili- ja retseptiraamatuid. Eestisse saabub Tim Etherington-Judge selleks, et koolitada välja ligi sada parimat kohalikku baarmeni, kellel oleks tulevikus võimalus pääseda Diageo World Class kokteilivõistlusele. Tegemist on võistlusega, kuhu pääseb läbi ülitiheda sõela igal aastal vaid ligi 50 tippbaarmeni üle kogu maailma.

Eestis viibimisel jagas Tim Etherington-Judge oma teadmisi joogi- ja kokteilitrendidest ka teiste siinsete baarmenitega ning pakkus meediaesindajatele meeleolukat kokteilišõud ja maitseid ning võttis endaga kaasa nii mõnegi uue šniti.  Kodumaale pöördudes ütles ta: “Mind ennast huvitavad väga kohalikud maitsed ja ma loodan Eesti päritolu astelpaju- või kuusevõrsekokteile ka Londonis pakkuda.”

 

Timi trendikokteile retseptid olid järgmised:

•      London – “Espresso Martini”
4 cl Ron Zacapa rummi
2 cl De Kuyper vaarikasiirupit
6 cl Espresso kohvi
 
•      Sidney – “Blood and Sand”
2 cl Talisker 10YO Single Malt viskit
2 cl De Kuyper kirsibrändit
2 cl Martini Rosso vermutit
2 cl värskelt pressitud apelsinimahla
 
•      New York – “Mint Julep”
4 cl Bulleit Bourbon viskit
4 cl isetehtud ananassisiirupit (1/2 ananassimahla + 1/2 suhkrut soojendada madalal tulel)
3 mündilehte
 
•      Tallinn – “Sauna Martini”
Käär leiba
6 cl Ketel One viina
2 cl Benedictine taimelikööri