Buduaari GURMEEKOOL vol 1: Vürtsikad trühvlid tumedast Cavalier šokolaadist

Buduaari GURMEEKOOL vol 1: Vürtsikad trühvlid tumedast Cavalier šokolaadist

Buduaaril toimus taaskord tore kooskokkamise üritus, kus saime uusi talveõhtutesse sobivaid magusroogade ideid ning õppisime restoran Dominic salapärases vanalinnahoone köögis sealse peakoka Allar Oeselja käe all neid ise ka valmistama. 

Buduaaril toimus taaskord tore kooskokkamise üritus, kus saime uusi talveõhtutesse sobivaid magusroogade ideid ning õppisime restoran Dominic salapärases vanalinnahoone köögis sealse peakoka Allar Oeselja käe all neid ise ka valmistama. 

Kuna šokolaadi söömine vallandab ajus õnnehormoone, siis kaasasime oma retseptidesse ka äsja Eestisse müügile saabunud hinnatud Belgia Cavalier šokolaadid. Roogadele lisasid maitseelamust Eesti kuulsaima joogi Vana Tallinn uued, just talveaega sobivad tooted. Veetsime koos sõpradega restoranis Dominic koos kokates meeldivalt aega ja varusime talveaega õnnetunnet ning soojendavaid maitseelamusi. Esimesena valmistasime vürtsikaid trühvleid, mis vajasid enne lauale kandmist külmikus ka tahenemisaega. 

 

Vürtsikad trühvlid tumedast šokolaadist

Koostisained:

1 dl vahukoort

50 g võid

300 g Cavalier Dessert Fondant küpsetusšokolaadi 

1 dl pehmet toorjuustu

4 cl Vana Tallinn Winter Spice likööri

kaunistamiseks purustatud pähkleid ja šokolaadi

 

Cavalier Dessert Chocolate Fondant, 300 g

Belgias valmistatud suhkruvabad tumedad šokolaadinööbikesed. 

Cavalier šokolaadid on müügil suuremates Selverites, Stockmannis, Tallinna ja Tartu Kaubamajas ja Lesscarbs e-poes www.lesscarbs.eu.

 

Valmistamine:

Sulata veevannil šokolaad nii, et asetad veega täidetud suurema kastruli peale veidi väiksema nõu, kuhu lisad šokolaaditükid. Lase vesi keema ja liiguta šokolaadi, kuni see on sulanud.  Vala vahukoor potti, lisa või ja aja keema. Lisa hulka Cavalier tumeda šokolaadi tükid. Kui šokolaad on sulanud, lisa toorjuust ja Vana Tallinn Winter Spice liköör ning sega hoolikalt läbi. Tõsta saadud mass külmkappi ja jäta seisma, kuni mass on piisavalt tahke. Vormi tahkunud trühvlimassist teelusika abil pallikesed. 

Kui sul on olemas trühvlivormid, siis täida vormid sooja trühvlimassiga ja tõsta külma. Keeruta tahenenud trühvleid selles samas sulatatud tumedas šokolaadis ja puista peale hakitud pähkleid.

 

 

Joogikooslus: Vana Tallinn Winter Spice liköör, greibimahl

Valmistamine: 

Vala ohtra jääga täidetud klaasi võrdsetes kogustes Vana Tallinn Winter Spice likööri ja greibimahla.

 

Mõnusaid maitseelamusi!

Järgmine talvise gurmeekooli retsept juba järgmisel reedel!