Reklaam sulgub sekundi pärast

Buduaari GURMEEKOOL vol 5: kodune piimašokolaadijäätis

Talvises Buduaari gurmeekoolis lähtusime tujutõstvatest koostisainetest, milleks olid premium klassi šokolaadid ja soojendavad joogid. Dominic restorani tore peakokk Allar Oeselg oli meile abiks viie maitsva magusroa valmistamisel. Siinkohal avaldame viimase retsepti, milleks oli suussulav jäätis. 

Talvises Buduaari gurmeekoolis lähtusime tujutõstvatest koostisainetest, milleks olid premium klassi šokolaadid ja soojendavad joogid. Dominic restorani tore peakokk Allar Oeselg oli meile abiks viie maitsva magusroa valmistamisel. Siinkohal avaldame viimase retsepti, milleks oli suussulav jäätis. 

 

Cavalier piimašokolaadi jäätis

Koostisained:

500 g Cavalier piimašokolaadi

500 ml vahukoort 

8 cl Vana Tallinn Winter Spice likööri

 

Cavalier Milk šokolaad, 85 g

Belgia šokolaad Cavalier Milk on 36% kakaoubade sisaldusega piimašokolaad, mis ei sisalda suhkrut, vaid looduslikku magustajat stevia’t. 

Müügil suuremates Selverites, Stockmannis, Tallinna ja Tartu Kaubamajas ja Lesscarbs e-poes www.lesscarbs.eu.

 

Valmistamine:

Aja vahukoor keema, lisa šokolaad ja Vana Tallinn Winter Spice liköör. Sega hoolikalt kuni šokolaad on täielikult sulanud. Külmuta segu jäätisemasinaga või vala plastiknõusse ja tõsta sügavkülma. Viimasel juhul sega esimese viie tunni jooksul iga 30 minuti möödudes jäätisemassi kihid läbi ja tõsta tagasi üleöö sügavkülma külmuma. 

 

Joogikooslus: Vana Tallinn Glögi

Valmistamine: 

Vala glögi potti ja kuumuta kuni 70 kraadini ehk auramiseni ja tõsta tulelt. Oluline on jälgida, et glögi keema ei tõuseks, nii väldid alkoholi aurustumist.