Buduaari kokteilikool: baarman õpetab rummikokteile valmistama

9 kommentaari
Buduaari kokteilikool: baarman õpetab rummikokteile valmistama

Olid ajad, mil eestlaste lemmikjoogiks olid džinn toonikuga, viin mahlaga ja rumm koolaga. Tänapäeval me selle valikuga enam ei lepi, sest sarnaselt toiduga peab ka alkohol pakkuma huvitavaid maitseelamusi. Just seetõttu hakkab Buduaari kokteilikool tooma naisteni trendikaid ideid ja põnevaid maitselahendusi, mille kokkusegamisega saab hakkama iga naine. 

Olid ajad, mil eestlaste lemmikjoogiks olid džinn toonikuga, viin mahlaga ja rumm koolaga. Tänapäeval me selle valikuga enam ei lepi, sest sarnaselt toiduga peab ka alkohol pakkuma huvitavaid maitseelamusi. Just seetõttu hakkab Buduaari kokteilikool tooma naisteni trendikaid ideid ja põnevaid maitselahendusi, mille kokkusegamisega saab hakkama iga naine. 

Meie vastavatud kokteilikooli õpetajaks on kogenud baarmen Joel Peegel, kelle segatud jooke saab  igapäevaselt maitsta pealinna kõige glamuursemas ööklubis Teater ja vanalinna populaarses lounge’is  NYC Piano Bar. Joeli oskusi on viimastel aastatel tunnustatud ka erinevate tiitlitega Eesti baarmenide  meistrivõistlustel ja Monin Cup Estonia võistlusel. Muuhulgas on ta käinud kokteilisegamist õppimas  maitseelamuste esiriigis Itaalias, kus ta läbis IBA Elite Bartenders Course’i kursused. Joelist võiks rääkida  veel nii mõndagi toredat, aga täna huvitavad meid vaid geniaalsed ja lihtsalt kokteilinipid naistele.

Ole oma kodu baaridaam. Proovi neid kokteile ise teha! Joel õpetab, kuidas teha viit head ja  originaalset Bacardi kokteili

 

KUI ÕUES ON KÜLM – Hot Buttered Bacardi

Vaja läheb:

4 cl Bacardi Gold rummi 

1 tl suhkrut 

1/2 tl võid 

4 tervet kuivatatud nelgipunga

Pane kõik koostisosad kruusi, vala peale kuum vesi, sega korralikult läbi ja kaunista kaneelipulkadega. Ongi valmis kokteil, mis annab kehale tagasi sooja, mis õues kaduma läks!

 

KUI VÄSIMUS KIUSAB – El Espresso De San Juan 

Vaja läheb: 

4,5 cl Bacardi Superior rummi

4 tumeda šokolaadi tükki 

4 cl kanget espressot 

1/5 tl tšillihelbeid 

4/5 tl tuhksuhkrut 

Pane kõik koostisosad keedupotti, kuumuta kuni keemistemperatuurini, aga ära lase päris keema tõusta. Samal ajal segades keera kuumust maha ja lase joogil paar minutit jahtuda. Seejärel vala jook klaasi või kruusi, kaunista kohviubadega, šokolaadipuru ja tšillihelvestega ning ongi üks mõnus energiapomm valmis saanud.

KUI TAHAD KALLIMAT ÜLLATADA – Bacardi Scorpion 

Siia salapärasesse ja külluslikku jooki läheb: 

4 cl Bacardi Superior rummi

2 cl konjakit 

4 cl värskelt pressitud apelsinimahla 

1 cl mandlisiirupit 

2 cl värsket sidrunimahla  

Vala kõik koostisosad šeikerisse, lisa jää ja šeigi kõik korralikul läbi. Seejärel kurna jook uuele jääle serveerimisklaasi ning kaunistada piparmündioksaga. Mina igatahes sulaksin selle joogi peale.

KUI SÕBRANNAD TULEVAD KÜLLA – Mary Pickford 

vaja läheb: 

4 cl Bacardi Superior rummi

2 cl värskelt pressitud ananassimahla 

2 tl Grenadine siirupit 

1 tl Cherry Heering likööri 

2-3 ananassitükki

Vala kõik koostisosad šeikerisse, lisa jää ja šeigi korralikult läbi. Seejärel kurna topelt eelnevalt jahutatud kokteiliklaasi ning kaunista kirsiga.

DINNER PARTY TERVITUSJOOGIKS – Flyng Tigre Coctel

vaja läheb: 

4,5 cl Bacardi Superior rummi

0,8 cl Bombay Sapphire džinni 

1 tl suhkrusiirupit 

1 tl Grenadine siirupit 

paar tilka Angostura Bitterit  

Vala kõik koostisosad šeikerisse, lisa jääd ja šeigi korralikult läbi. Seejärel kurna jook serveerimisklaasi uuele jääle. Pigista joogipinnale apelsinikoorest eeterlikke õlisid ja kaunista laimisektoriga.

Rumm on alkohol, millega on ühel või teisel viisil kokku puutunud igaüks. Tänu „Kariibi mere piraatidele“ teavad selle sõna tähendust isegi lapsed. Ka rummi ajalugu saab alguse just Kariibi mere piirkonnast, kust on pärit enamik maailma parimaid rumme. Vaatamata sellele, et rumm on üks maailma kuulsamaid ja huvitavama ajalooga jooke, on nii mõnelegi naisele üllatuseks, et tema lemmikkokteili Moijto, Daiquiri, Mai Tai või Pina Colada üks oluline koostisosa on just rumm. Sellel salapärasel ja kangel joogil on meile väga palju pakkuda. Sellest saab valmistada erinevaid kokteile, seda kasutatakse paljude küpsetiste ja magustoitude maitsestamiseks ning talvisel perioodil sobib see ideaalselt ka tee, kakao ja kohvi sisse tervist turgutama, sest rummi ravivat toimet külmetushaiguste ja isegi mõnda liiki kasvajate puhul ning immuunsuse turgutajana märgati juba ajal, mil rummi jõid valdavalt meremehed. Aastakäigu-rummid aga pakuvad tõelist maitseelamust ka maitsmisklaasist ehedalt limpsides. 

Kariibi meres asuvalt Kuuba saarelt pärit Bacardi on maailma armastatuim ja kuulsaim rumm, see on kõige enam müüdud kvaliteetalkohol kogu maailmas. Bacardi oli esimene rumm maailmas, mis hakkas tähelepanu pöörama joogi maitsele, tõustes seeläbi teistest rummidest esile ning muutes seni robustse maitse ja lõhnaga meremeestejoogi populaarseks alkoholiks. Bacardi rumm on võitnud enam kui 550 auhinda oma maitse, kvaliteedi ja innovaatilisuse eest ning ka praegu tunnistavad paljud kogenud baarmenid, et Bacardi on kokteilide segamiseks oma maitseomadustelt parim rumm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Joel Peegel, Buduaar

Fotod: Bacardi, Buduaar