Reklaam sulgub sekundi pärast

Jahutav sorbett šokolaadist

Šorbett on alati olnud peen magustoit, mis sobib pidulikule õhtusöögile või banketile. Aga miks mitte seda nautida koos kallimaga külmal sügisõhtul kamina ees?


 

Sorbett on alati olnud peen magustoit, mis sobib pidulikule õhtusöögile või banketile. Aga miks mitte nautida seda koos kallimaga külmal sügisõhtul kamina ees?

Šokolaadisorbett

Vaja läheb:

200g tumedat šokolaadi
250g tuhksuhkrut

 

Valmistamine:

Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil, vaevu keevas vees. Lase jahtuda. Tõsta 5dl vett keskmisele tulele, lisa suhkur ning sega kuni see on sulanud. Lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks ja lase külmkapis täielikult jahtuda. Vala segu jäätisemasinasse või tõsta metallkausiga sügavkülma. Kui segu on hakanud tahenema, vahusta see mikseriga või käsitsi. Korda sama protseduuri mitu korda nelja tunni jooksul. Serveeri jahutatult.

Allikas: Kuldne šokolaadiraamat


Toredat maitsenaudingut!

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja