Reklaam sulgub sekundi pärast

Jõululaua magusroog: Tiramisu

 

Jõulud on tulekul ning inimesed siblivad siia-sinna otsides kingitusi, mida jõuluõhtul kuuse alla panna. Ja eks ka söögivalmistamisega läheb omajagu aega. Valmista magustoiduks midagi lihtsat, kergesti valmivat, aga väga maitsvat - tiramisut.

 

 

Jõulud on tulekul ning inimesed siblivad siia-sinna otsides kingitusi, mida jõuluõhtul kuuse alla panna. Ja eks ka söögivalmistamisega läheb omajagu aega. Valmista magustoiduks midagi lihtsat, kergesti valmivat, aga väga maitsvat - tiramisut.

 

 

 

Vaja läheb:

200 g Savoiardi küpsiseid (biskviitküpsised)

400 g Mascarpone toorjuustu

1 dl tuhksuhkrut

3 tl vanillisuhkrut

4 munakollast

2 dl vahukoort

10 spl Amaretto likööri

2 dl kanget kohvi või espressot

pealeraputamiseks kakaopulbrit

 

Valmistamine:

Kreemi valmistamiseks sega omavahel vanillisuhkur, toorjuust, munakollased, 2 spl likööri ning tuhksuhkur. Sega ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor ning sega õrnalt ja ettevaatlikult ülejäänud massile juurde. Tõsta esimene kiht kreemi pokaali ning selle peale kohvis niisutatud küpsised (8 spl Amarettot ja kohv) Tee nii mitu kihti. Aseta pokaalid külma vähemalt 3 tunniks. Veel parem kui lased magustoidul tõmmata üleöö. Enne serveerimist puista maius kakaopulbriga korralikult üle.

 

*Kihtide vahel võid kasutada värskeid mureleid. Kui neid käepärast pole, siis sobivad väga hästi ka kompottkirsid.

*Kui Savoiardi küpsiseid pole, võid kasutada kodumaiseid Selga küpsiseid. Kombineeri vaniljeküpsiseid šokolaadiküpsistega.

*Pokaalide asemel võid kasutada ka tordialust.

Lahedat katsetamist!

 

 

Mirjam Simmer

Köögikunsti toimetaja

[gallery ids="1880273,1884815"]