Morgan Freeman’i kokaraamat

Morgan Freeman’i kokaraamat

Morgan Freeman pole mitte lihtsalt võrratu ning armastatud näitleja. Ta on ka suure südamega heategija. “Morgan Freeman and friends. Caribbean cooking for a cause” on kokaraamat toetamaks Grenada saart Kariibidel, mida 2004. aasta septembrikuus laastas orkaan Ivan. Morgan Freeman koostöös teiste tuntud staaride nagu Michael Douglas, Kenny Cheseny, Katie Couric, Tom Hanks, Hilary Swank ja Alicia Keys on kokku kogunud oma lemmikretseptid, südantsoojendavad lood Grenada saarest ning sellest, mis see neile tähendab. Raamat on illustreeritud värviliste piltidega toitudest ning sellest, kuidas staarid neid ise valmistavad. Raamatumüügist saadud tulu annetatakse Grenada Relief Fund-i.

 

Mamma pontsikud ( pärineb Grenada saarelt)

Vaja läheb:

4 klaasi jahu

4 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

30 g margariini

1 tl kuivpärmi

1,1/2 klaasi vett

1 klaas õli (küpsetamiseks)

 

Valmistamine:

Sega kokku jahu, sool, küpsetuspulber ja kuivpärm. Hõõru juurde margariin, lisa vähehaaval vesi ning sega ühtlaseks massiks. Sõtku!
Kata kauss puhta rätikuga ja jäta sooja kohta pooleks tunniks seisma. 

Rulli taigen kergelt jahusel laual pikaks ribaks, seejärel lõika 12 tükiks ning vormi tükikestest pallid. 

Küpseta õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Aseta paberrätikule nõrguma. 

 

*See leib sobib väga hästi sügavkülmas säilitamiseks ning mikrolaineahjus ülessoojendamiseks. 

 

Huvitavaid fakte

*Algse retsepti leiutas John Mendes

*Kariibisaarte elanikud kutsuvad seda leiba Johnny koogiks

*Johnny kooki kutsutakse ka teekonnakoogiks, sest see säilib kaua ning seda oli vanasti mugav reisidele kaasa võtta.

 

Mirjam Simmer

 

Köögikunsti toimetaja