Reklaam sulgub sekundi pärast

Sügisene gurmeekool vol 5: Amarula-valgešokolaadivaht

Buduaari sügisese Gurmeekooli lõpetukseks jagame magustoidu retsepti, mille maitset tõenäoliselt peale esimest korda maitsemist, ei suuda te iial oma unustada.

Buduaari sügisese gurmeekooli lõpetuseks jagame magustoidu retsepti, mille maitset ei suuda te iial unustada. Nii igaljuhul juhtus meiega, kes võtsid osa Buduaari gurmeekoolist, mis leidis aset augustikuus köögikubjasena tuntud superkoka Juha Rantanen juhendamisel. See oli võrratu!

Amarula valgešokolaadivaht

450 g valget šokolaadi
125 ml Amarula koorelikööri
5 želatiinilehte
8 muna
100 g suhkrut
500 ml 35% vahukoort
serveerimiseks metsmarju

Leota külmas vees želatiinilehed. Sulata veevannil šokolaad. Nõruta želatiinilehtedelt vesi, kuumuta liköör peaaegu keemiseni ning lisa želatiin likööri hulka. Sega hästi läbi. Lisa likööri ja želatiini segu kuuma šokolaadimassi hulka ning seejärel lisa munakollased. Munavalged jäta samuti alles. Mikserda vahukoor ja suhkur vahuks. Lisa 1/3 vahukoore vahust šokolaadimassi juurde ja mikserda uuesti. Lisa järelejäänud vaht rahulikult tõstes juurde. Nii tekib õige tekstuur.  Seejärel mikserda munavalged vähese soolaga kõvaks vahuks ning lisa segu hulka. Hoia enne serveerimist üleöö külmas.


Joogisoovitus: 

Amarula Cream kooreliköör

Kuuma Aafrika päikese all kasvab magus ning mahlakas puuvili marula. Käsitsi korjatud puuviljade nektar laagerdub küpsuse saavutamiseni kaks aastat tammevaadis, pärast mida  segatakse see rikkaliku koorega. Nii valmib metsikust puuviljast marulast meelelist naudingut pakkuv Amarula Cream liköör.

 

Magusaid maitseelamusi teie sügispäevadesse!

[gallery ids="3034414,3034416,3034418"]