Reklaam sulgub sekundi pärast

Sügisene sealihapada unustatud kaalika ja igapäevase porgandiga

Tänases sealihapaja retseptis on kaalikat ja porgandit võrdses koguses, tomat annab hautisele mahedust ja ingver kerget teravust. Piprakoogimaitseainet ei peaks pelgama, sest sisaldab see rikkalikult palju erinevaid vürtse.

 

Sügis pakub väga palju erinevaid toredaid köögivilju. Kõrvits tasuks panna säilituskohta seisma, et rohumaitse temast tagasi tõmbuks. Huvitavaid roogasid jõuame sellest valmistada hiljem. Porgandid on ponksid ja mahlased, aga kasutuses üsna igapäevaselt. Unustusehõlma oleme jätnud kaalika. Kaalika kollakas viljaliha on sügisel eriti pehme ja maitsev. Kaalikas sobib toorsalatitesse, paja- ja ahjuroogadesse ja on kindel komponent hernesupis.

Tänases sealihapaja retseptis on kaalikat ja porgandit võrdses koguses, tomat annab hautisele mahedust ja ingver kerget teravust. Piprakoogimaitseainet ei peaks pelgama, sest sisaldab see rikkalikult palju erinevaid vürtse.

Vaja läheb:

1,1 kg sea abaliha

1 keskmine kaalikas

3-4 porgandit

1 sibul

3 küüslauku

jupp ingverit

1 tomat

teralist sinepit

piprasegu, piparkoogimaitseainet, soola

vett

õli

maitserohelist (petersell, salvei, pune)

Sea abaliha sobib koduse pajaroa jaoks suurepäraselt. Tükelda liha kuubikuteks, eemalda kelmed ja rasv. Pruunista kuumal pannil õlis kiirelt lihatükid läbi. Pane suuremasse potti veerandi jagu vett keema ja kalla pruunistatud lihakuubikud potti. Tükelda juurvili, kaalikas kuubikuteks, porgand ratasteks, pane kuumale pannile vähesesse õlisse. Haki sibul ja tomat väikseks, ingverit võib riivida. Küüslauk suru noaseljaga lamedaks ja peenesta. Lisa kõik porgandi-kaalika kirjule segule. Üks kuhjaga teelusikas teralist sinepit, veidi piprasegu, piparkoogimaitseainet ja soola. Keeruta pannilabidaga kogu segu läbi ja kalla liha juurde potti hauduma. Vajadusel lisa vett, et roog oleks vaevu veega kaetud. Lase 1-2 t madalal kuumusel haududa, kuni liha pehme. Proovi maitset, vajadusel lisa piparkoogimaitseainet, las vürtsiaroomid kõditavad veidi nina. Lõpuks lisa meelepärane hakitud maitseroheline. Serveeri kartulipudru, marineeritud kurgi ja sibulasalatiga. 

 

Pille Viljamaa

Buduaari hobikokk