Suvine Gurmeekool vol 2: Peediorsoto kitsejuustukreemiga

Suvine Gurmeekool vol 2: Peediorsoto kitsejuustukreemiga

Avaldame meie suvise gurmeekooli teise retsepti, et te saaksite ka headest maitsetest osa. Kui armastad risotot, siis see Al Bastionepeakoka Kirill Kirejevi poolt odrakruubist väljapakutud ja peedimahlaga maitsestatud orsoto jätab teile kindlasti kustumatu maitseelamuse. Juurde soovitame suvise trendika Campari kokteili.

Avaldame meie suvise gurmeekooli teise retsepti, et te saaksite ka headest maitsetest osa. Kui armastad risotot, siis see Al Bastione peakoka Kirill Kirejevi poolt odrakruubist väljapakutud ja peedimahlaga maitsestatud orsoto jätab teile kindlasti kustumatu maitseelamuse. Juurde soovitame suvise trendika Campari kokteili.

 

Peediorsoto kitsejuustukreemiga

Koostisained: 

500 g peedimahla 

200 g Veski Mati odrakruupi

125 g kreemjat kitsejuustu 

10 g soola 

5 g pipart 

10 g kressi/ürte 

100 g šalottsibulat 

100 g valget veini 

500 g valmiskeedetud puljongit

50 g toiduõli 

20 g peterselli 

 

Valmistamine:

Koori šalottsibul ja lõika sellest väikesed kuubikud, prae õlis kuldseks ja lisa odrakruubid. Kuumuta massi kergelt mitte väga kuumal tulel ning lisa valge vein. Auruta massist alkohol välja ja lisa puljong. Hauta mass peaaegu pehmeks. Lisa peedimahl ja kuumuta massi seni, kuni see on valmis. Tõmba toidukile üle supitaldriku pingule. Piserda kilele õli ja soola ning laota peale petersell. Tõsta ahju ja kuumuta 30 sekundit või kuni petersell on krõbedaks muutunud. Aseta kitsejuust pritskotti ja kaunista orsoto juustuportsudega. Serveeri valmis orsotot supitaldrikust koos shiso-kressi ja muude lisanditega.

 

Kasutasime: Veski Mati odrakruupi

 

Kokteilisoovitus: 

AMERICANO 

2 cl Camparit

2 cl Cinzano Rossot

2 cl mullivett

Täida viskiklaas jääga, lisa koostisained, sega ja kaunista apelsiniviiluga.

Klikka meeleolu loomiseks lahti ka allolev video!

Tähelepanu tegemist on alkoholiga!

 

Meeldivat reedet ja toredat kokkamist!