Reklaam sulgub sekundi pärast

Miks on sibul meile hea?

Sibul, see väike  ümmargune haisupomm, võib olla uskumatult vajalik ja tervislik. Värske sibul tekitab söögiisu, kiirendab maomahla nõristust, parandab seedimist ja kergendab toidu omastamist. Sibul on ka väga hea skorbuudiravim ning seda tarvitatakse ka vitamiinipuuduse vältimiseks.

Sibul, see väike ümmargune haisupomm, võib olla uskumatult vajalik ja tervislik. Värske sibul tekitab söögiisu, kiirendab maomahla nõristust, parandab seedimist ja kergendab toidu omastamist. Sibul on ka väga hea skorbuudiravim ning seda tarvitatakse ka vitamiinipuuduse vältimiseks.

Köha vastu ja röga lahtistamiseks kasutatakse mett sibulaga, võis praetud sibulaid või keedetuna mee ja piimaga. Sibulat kasutatakse laialt ka ateroskleroosi raviks. Sibulapudruga ravitakse sügelevaid lööbeid nahal, furunkleid, tedretähne ja soolatüükaid.

Piimas keedetud sibulapuder ja küpsetatud sibul aitavad kiirendada paisete avanemist ja pehmendavad valu hemorroidides.  Sibulapudruga ravitakse külmavõetud kohti ja värskeid põletushaavu. Värske sibula mahlaga tupsutatakse suu limaskesta haavandeid.

Marlisse mässitud värskelt valmistatud sibulapuder haavale panduna puhastab seda mädast ja kiirendab paranemist.