NIPP: kuidas kuivanud saiapäts uuesti pehmeks ja krõbedaks muuta

NIPP: kuidas kuivanud saiapäts uuesti pehmeks ja krõbedaks muuta

Mida teha kui poolik saia- või leivapäts on kapis kõvaks kuivanud ja seega üsnagi hammustamiskõlbmatuks muutunud? Ei, seda ei pea ära viskama, pigem anna oma saiale uus hingamine ehk siis muuda see paari lihtsa nipiga taas krõbedaks ja pehmeks! Selles ei ole midagi keerulist!

Mida teha, kui poolik saia- või leivapäts on kapis kõvaks kuivanud ja seega üsnagi hammustamiskõlbmatuks muutunud? Ei, seda ei pea ära viskama, pigem anna oma saiale uus hingamine ehk siis muuda see paari lihtsa nipiga taas krõbedaks ja pehmeks! Selles ei ole midagi keerulist!

Allpool on kaks imelihtsat sammu, mille abil maitseb saiapäts just nagu see oleks äsja poest ostetud või ise ahjus küpsetatud:

1. Aseta kuivanud sai kraanivee alla nii, et just koorik saaks märjaks. Midagi hullu ei juhtu, kui ka saia sisu pisut vett saab. Koorik peaks aga ilusti märjaks saama! 

2. Nüüd aseta märg sai ahju, mis on eelkuumutatud 200 kraadi peale. Hoia saia ahjus umbes 5-7 seitse minutit ja tulemuseks ongi mõnusalt krõbe ja pehme sai!

Järgmine samm – võta külmikust soovitud võileivakatted ja valmista võileivad!

Allikas: purewow.com