Reklaam sulgub sekundi pärast

KAIDI KARILAID: Kuidas elada maagilist elu?

Inimesed õhkavad sageli, et tahaks elada imelist, muinasjutulist elu, aga peab hoopis igapäevamuredega jändama. Kas neil pole lootustki tuua oma ellu maagiat? Mida saaksime teha, et elada unistuste elu, arutleb õnnekoolitaja Kaidi Karilaid.

Kas selline elu on üldse olemas? Mis on maagia ja maagiline elu?

Kui inimesed paluvad, et ma selgitaks imet ja maagiat, siis kõik teavad selle tähendust, aga keegi ei oska seda sõnadesse panna. Kuidas elada sellist elu, mida sa ei oska isegi mitte kirjeldada? Muinasjutte me teame kõik. Kui me neid suudame ette kujutada, mõelda, lugeda või selle muinasjutuga kaasa minna, siis mis oleks, kui sina saaksid oma elus luua samasuguse muinasjutu? Ainult et sa lood seda kogu aeg, ilma et see kunagi lõpeks. Kas sa oleksid selleks valmis? Kuidas ja kas see on võimalik? On küll võimalik. See on jällegi valiku küsimus. Kui sa valid luua endale selle muinasjutulise või maagilise elu, siis saab see võimalikuks. Valik loob alati seda maagiat, milles sul pole võib-olla õrna aimugi, mis sealt tuleb. Sul peab olema valmidus maagiat küsida. Mis on nõutav, et mu elu oleks maagiline? Ja siis hakka seda vastu võtma.

Kuidas ma tean, mis on minu jaoks maagiline?

Mis on sinu jaoks maagiline?

Kõik need asjad, mis mulle meeldivad, mis mind elama ja mu silmad särama panevad. See, mida seletada ei saa. Miski, mis tundub teiste jaoks väike, aga minu jaoks on see suur.

Just. Ma ei saa lugejale ette öelda, mis on tema jaoks maagiline elu, sest see ei ole minu öelda. Sa tead seda ise! Lugejad võivad näiteks öelda hoopis midagi teistsugust, kui sina just ütlesid. Seega, maagia on midagi, mida sa tead, et võib olla.

Kui ma ei tea, mida ma tahan?

Siis hakka endalt küsima, mida sa tahad. Universum töötab selliselt, et küsi ja sa saad, küsi ja sulle antakse. Hakka endalt küsima. Hakka endalt hommikust õhtuni küsima: milline on see maagiline elu, mida ma endale päriselt soovin luua? Võib-olla sa soovid maagilist elu, aga võib-olla sa soovidki seda tavalist igapäevast mõttetut elu, mida enamik elab? Sul peab endal olema selge, kas sa päriselt soovid seda. Keegi ei käsi sul elada maagilist elu.

Kui sa päriselt soovid, siis see sama asi on kuskil sinu sees, mis saab sinu ellu ilmuma hakata, kui sa seda küsid. Maagiline elu ei ole õige elu, see on lihtsalt üks paljudest võimalikest variantidest, mida inimesed siin maailmas elavad. Osad elavad tavalist elu ega tahagi teada, et midagi on veel võimalik. Osa inimesi elab ohvrimeelset elu, osa inimesi elab sellises unistuste elus, kus nad ei ole kunagi kohal, vaid alati kuskil mujal. Nad elavad unistustes ja on alati õnnetud, et see unistus kunagi ei täitu.

Kuidas siis päriselt hakata looma maagiat iseenda ellu? Kui sa hakkad päriselt tegema valikuid, mis sinu silmad särama panevad. Vaatamata sellele, mida keegi sinust arvab. Kui sa hakkad lubama iseendale kõiki neid asju, mida sa oled omale seni keelanud.

Meil on ühiskond öelnud väga palju ette, milline meie elu peaks olema, millisena me seda elu peaksime looma. Tegelikult saan aru, et iga inimese jaoks on tema enda elu see maagiline elu ja keegi teine ei saa öelda, et see seda ei ole.

Just. Kui ma ütlen, et sul on nii maagiline elu, siis ma ütlen seda läbi enda vaatevinkli, aga sina tead, mis on sinu maagiline elu. Mitte kellelgi pole õigust seda kritiseerida ega midagi öelda. Kui sa hakkad ennast vastu võtma, ennast aktsepteerima, ennast jumaldama, sa hakkad endale meeldima, sa hakkad armastama iseenda armastamist, sa julged valida neid valikuid, mida kõik teised tahavad, kuid ei vali ja sina valid, sest sa tead, et sul on see vägi olemas.

Kui tekib hirm valida elus mingit irratsionaalset valikut, kuidas saada üle hirmust, et luua seda maagiat oma ellu?

Lihtsalt valid. Mis on see hirm, mis sinna taha tuleb? Mis on hirm? Kust sa oled õppinud seda? Kust sa oled õppinud iseenda maagilist elu kartma, mis on ainult valiku kaugusel? See on ära õpitud mehhanism, et me ei luba, me ei saa lubada, meil pole õigus lubada, me pole väärt lubama, me ei tohi endale lubada seda maagilist elu, mis meil kõigil olla võiks. Ühiskond on meil keelanud olla erinev, aga niipea kui sa hakkad endale lubama seda erinevust, vabadust kõiges, siis maagia hakkab ilmuma. Mitte ainult sinu sees või sinu elus, vaid ka kõikjal mujal sind ümbritsevas samuti.