Reklaam sulgub sekundi pärast

PÄIKESELINE GURMEEKOOL VOL1: Rohelise herne kookospiimasupp juustuse küüslaugusaiaga

Seekordse Buduaari gurmeekooli ootusteks olid vitamiinirikkad ja värvilised road, mis annaksid peale pikemat päikesevaest aega kehale tõhusa energialaengu. Otsisime endale värviküllase pesa ja kutsusime kokku rõõmsad inimesed, et üheskoos kokata. 

Meile avasid oma sahvrid Balbiino armsad naised Helena Alesma ja Terje Vaiksaar, kes võtsid endaga ühes Härmavilja sarja vitamiinidest pakatavate köögiviljade ja marjade segud. Vitamiinirikaste Semu mahlade ja ka kuningliku Västerbottensost kõvajuustuga kaupleva eestimaise perefirma perepoeg härra Ivar Miller kosutas meid nende poolt valmistatud mahladega, mis on valmistatud meie oma Eesti supermarjadest. Kõigele põhilisele kaasasime juurde magustoiduna eestimaiste ja ehedate Onu Eskimo koorejäätiste erinevaid hõrke maitseid. Kõigest sellest valmistatud menüü järgi kokkasime koos Musita resto & bar peakoka Eerik Kallasega.

Täna avaldame esimese retspeti meie kevadisest gurmeekoolist. Leia kogu menüü müügil olevast kauni näitlejanna Ingrid Marguse esipildiga Buduaari ajakirjast või oota igal järgneval reedel siin "Köök ja söök" rubriigis uut postitust. Soovitame ka Härmavili Fb vaadata, sest seal tihti erinevaid toredaid tarbijamänge, rääkimata maitsvatest retseptidest, leidumas. Härmavili instagrammi kontolt leiab palju inspireerivaid toiduelamusi. 

ROHELISE HERNE JA KOOKOSPIIMASUPP JUUSTUSE KÜÜSLAUGUSAIAGA

4 inimesele

*30 ml oliivõli

*200 g porrut, hakituna

*60 g sibulat, hakituna

*500 g Härmavili külmutatud rohelisi herneid

*350 g purk kookospiima

*300 g köögiviljapuljongit

*50 ml sidrunimahla

*soola, pipart

*Härmavili tume sai küüslauguvõiga

*60 g Västerbottensost juustu, riivituna

Serveerimiseks:

*hernevõrseid ja värsket koriandrit

*pipart

*oliiviõli

Valmistamine:

Sulata Härmavili tume sai eelnevalt toatemperatuuril (15 minutit). Eemalda ümbris, kata riivjuustuga ja aseta eelsoojendatud ahju 220 kraadi juurde küpsema. Küpseta umbes 10-12 minutit.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ning hauta selles porrut ja sibulat 3 minutit. Lisa rohelised herned ja kalla peale kuum puljong ning kookospiim. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda umbes 3 minutit. Tõsta pott tulelt, puista sisse värsket koriandrit, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning püreesta kõik ühtlaseks. Serveerimisel lisa hernevõrseid, oliiviõli ning jahvatatud musta pipart.