Reklaam sulgub sekundi pärast

PÄIKESELINE GURMEEKOOL VOL2: Kirsistruudel Onu Eskimo koorejäätisega

On tõeliselt rõõmustav, et kevad on lisaks kalendris olevale faktile end ka päriselt läbi sooja päikesepaiste näitamas. Kuna lihavõttepühad jätkuvad ja kodusteks kokkamisteks on aega küllaga, siis pakume välja magusroa, mis valmis Buduaari kevadise gurmeekooli kooskokkamise raames.

Külastasime Musita resto & barikus peakokk Eerik Kallas õpetas meile, kuidas valmistada võrratut kirsistruudlit. 

Kõige mugavam on struudli jaoks valida Härmavili tootesarja lehtpärmitaignast toode, mille pakendis on eraldi taignalehed. Nii on sulatusviis kiirem ja ka hõlpsam tainast rullida ning maiust valmistama hakata. Küpsetise maitsekuningannadeks on aga päikese käes küpsenud mahlased ja vitamiinirikkad Härmavili külmutatud kirsid. Ahjusoe struudel maisteb aga jumalikult ehtsa koorejäätisega, mida leiab Onu Eskimo perejäätiste valikust.  

KIRSISTRUUDEL ONU ESKIMO KOOREJÄÄTISEGA

5 inimesele

500 g Härmavili lehtpärmitaigent

200 g Härmavili külmutatud kirsse

80 g suhkrut

10 g želeepulbrit Claro

15 g kartulitärklist

Oma maitsevalikul Onu Eskimo koorejäätist. Valikus on lisaks klassikalisele vanilliplombiirile ka banaani-, maasika/basiiliku-, vaarika-, šokolaadi- ja ka karamellikoorejäätis kukekommitükkidega. 

Sulata külmutatud lehttaignaplaate toasoojas eelnevalt u 2 tundi. Rulli veidi õhemaks.

Võta kirsid sulama. Kui kirsid on sulanud, sega suhkru, želeepulbri ja tärklisega. Seejärel lisa kirsivedelik ja paksenda keedisemassini. Kõige lõpus lisa kirsid ja sega omavahel kokku.

Aseta kirsimass alumisele taignapoolele ning aseta seejärel peale teine taignaplaat. Suru ääred kinni ja lase taignal 15-20 minutit kerkida, seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Lõika struudel viiludeks ja serveeri soojalt koos Onu Eskimo koorejäätisega vastavalt oma lemmikmaitsele.

Leia gurmeekooli esimene retsept: PÄIKESELINE GURMEEKOOL VOL1: ROHELISE HERNE KOOKOSPIIMASUPP JUUSTUSE KÜÜSLAUGUSAIAGA

Vaata meeleoluka kevadise gurmeekooli kokkamise seltskonnagaleriid SIIT.