Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: ERITI TERVISLIKUD ja maitsvad kaera-jõhvikaküpsised

Jõhvikad, kaerahelbed ja banaan aitavad sul talve üle elada ja terve olla! Jõhvikad ja kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid ning kaerahelbed ja banaan aitavad isegi kehakaalu langetada. Jõhvikad ja banaanid on ka tugevad antioksüdandid ning aitavad immuunsust tõsta ja isegi kroonilisi haigusi ravida.

Jõhvikad, kaerahelbed ja banaan aitavad sul talve üle elada ja terve olla! Jõhvikad ja kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid ning kaerahelbed ja banaan aitavad isegi kehakaalu langetada. Jõhvikad ja banaanid on ka tugevad antioksüdandid ning aitavad immuunsust tõsta ja isegi kroonilisi haigusi ravida.

Küpsiste jaoks läheb vaja: 
30 g võid
1½ küpsemat keskmist banaani
suur peotäis kuivatatud jõhvikaid
2 dl (üks klaasitäis) jämedaid täisterakaerahelbeid
küpsetuspaberit

Purusta banaanid kahvliga püreeks, lisa kaerahelbed, jõhvikad ja sulatatud või. Kui banaanid pole piisavalt küpsed, võid vajada püreestamiseks saumiksrit. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja tõsta supilusikaga küpsised pannile.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15–20 minutit, kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist seista umbes 10 minutit, et need paremini paberilt lahti tuleks.

Artikkel ilmus ajakirja Buduaar Teen november-detsember 2016 numbris.