Brain Book ülesannete vastused lk 34 – 38

Brain Book ülesannete vastused lk 34 – 38

LK 34

Targem kui 3.B

1. Pane numbrid 0,1,2,3,4,5,6 ruutudesse nii, et tehe oleks õige.

xx+xx=xxx

62 + 43 = 105

2. Seitse last seisavad ringis. Nende seas ei leidu kahte poissi, kes seisaks teineteise kõrval, ning ei leidu kolme tüdrukut, kes seisaks järjest. Mitu tüdrukut ja poissi on ringis?

 

V: Ringis on 4 tüdrukut (roosad) ja 3 poissi (sinised).

3. Poes olid müügil mänguasjad, mis maksid:

laev 57 €
auto 52 €
veoauto 73 €
buss 40 €
mootorratas 48 €

Mart ostis mõned asjad ja andis müüjale 150 eurot. Müüja andis talle 20 tagasi. Mart aga otsustas, et vahetab ühe ostetud mänguasja teise vastu. Seetõttu pidi müüja talle tagasi andma veel 5 eurot. Milliste ostetud asjadega Mart poest lahkus?

Alguses ostis laeva ja veoauto (57 + 73 = 130 ja 150 – 130 = 20), siis vahetas laeva auto vastu: 73 + 52 = 125 ja 130 – 125 = 5).  Poest lahkus Mart auto ja veoautoga. 

LK 36

KUI OLED POOL PÄEVA MÕTTETUSTEGA TEGELENUD, SiiS NÜÜD ON AEG MIDAGI MÕTTEKAT TEHA!

1. Mari elab koos ema, isa ja vennaga. Neil on kodus üks koer, kaks kassi, kaks papagoid ja akvaariumis neli kuldkala. Mitu jalga on neil kõigil kokku?
V: 24 jalga 

2. Nooremal vennal kulub koolitulekuks aega 16 minutit, vanem vend tuleb sama maa 
10 minutiga. Kui kiiresti jõuavad vennad kooli koos tulles?
V: 16 minutiga 

3. Kaks ema ja kaks tütart ostsid poest 3 jäätist, nii et igaüks sai ühe jäätise. Kuidas on see võimalik?
V: Poes käisid tüdruk, tema ema ja vanaema. Tüdruku ema on vanaema tütar. 

4. Pane lapsed pikkuse järgi ritta, alusta kõige pikemast. Karl-Martin näeb alati üle teiste. Lennarti ja Kätrini vahel peab olema üks laps. Berit on Lennartist lühem. Kaarel ja Kätrin on kõrvuti. Kaarel on Beritist pikem.
V: Karl-Martin, Lennart, Kaarel, Kätrin, Berit. 

5. Artur ja Gregor läksid kooli. Teel kohtasid nad 7 poissi ja 3 tüdrukut. Mitu poissi läks kooli?
V: Kooli läks 2 poissi (Artur ja Gregor). 

6. Kolm sõpra läksid koos koolist koju. Igaüks üksi läks koju tavaliselt 15 minutiga. Kui palju kulus neil aega koos minnes?
V: 15 minutit 

7. Kumb on raskem, kas kilogramm rauda või kilogramm udusulgi?
V: Mõlemad on sama rasked, kaaluvad 1 kg. 

8. Ühes peres on 3 venda. Neil igaühel on üks õde. Mitu last on selles perekonnas?
V: Kokku on 4 last (3 venda ja nende 1 õde) 

9. Hanerivis lendas üks hani ees ja kaks järel, üks järel ja kaks ees, üks kahe vahel ja kolm reas. Mitu hane lendas rivis?
V: Kolm hane 

10. Mitu korda saab hammustada ühest suurest tervest õunast?
V: Ühe korra, edasi ei ole õun enam terve. 

11. Tarmo armastab kasse! Tal on endal koduski paar kiisut. Kõik peale kahe kassi on musta värvi. Kõik peale kahe kassi on valget värvi. Kõik peale kahe kassi on punast värvi. Palju kasse on Tarmol kokku?
V: Kokku kolm kassi: üks must, üks valge ja üks punane. 

12. Viieliikmeline perekond sõitis maha 300 miili. Sõiduki keskmiseks kiiruseks kujunes 50 miili tunnis. Terve teekonna vältel ei märganud mitte keegi, et auto rehv on katki. Kuidas keegi ei märganud seda?
V: Nad ei sõitnud autoga. 

LK 37

Mõtle!

Küsimus:
Kui 4+4=20
5+5=30
6+6=42
7+7=56,
siis 9+9=?
Vastus: 90 

Lahendus: x * x + x = vastus
9 + 9 puhul: 9 * 9 + 9 = 90 

LK 38

Appi, kus mu pardid on?
Vastus: pildil on 51 parti.

Tagasi Brain Booki lehele