VÄRSKE JAMIE: säästlikud toiduideed, rohkem köögivilju ja ohtralt maiustamist!

6 kommentaari
VÄRSKE JAMIE: säästlikud toiduideed, rohkem köögivilju ja ohtralt maiustamist!

Jamie ajakiri on uues kuues ja eestikeelsena ilmunud terve aasta ning on leidnud tee tuhandete toidusõprade kodudesse. Ajakirja armastatakse selle vaheldusrikaste, tervislike ja kaasatõmbavate retseptilugude pärast, mis valmivad Jamie Oliveri meeskonna käe all nii Inglismaal kui Eestis. 

Jamie ajakiri on uues kuues ja eestikeelsena ilmunud terve aasta ning on leidnud tee tuhandete toidusõprade kodudesse. Ajakirja armastatakse selle vaheldusrikaste, tervislike ja kaasatõmbavate retseptilugude pärast, mis valmivad Jamie Oliveri meeskonna käe all nii Inglismaal kui Eestis. 

Uuel aastal jätkame samas vaimus ja tahame võita iga hea toidu sõbra südame pakkudes üheaegselt tervislikke ja maitsvaid retsepte ja kokkamisideid. Tähtsal kohal on endiselt ka toidu puhtus – kõik retseptid ja isegi reklaamitavad tooted on alati vabad kahjulikest E-ainetest ning retseptid sisaldavad toitainete infot.

Aasta esimene number pakub palju rõõmu neile, kes on seljataha jätnud jõulusagina ja tahavad uuel aastal teadlikumalt ja ka säästlikumalt toituda, sest juttu tuleb näiteks sellest, kuidas valmistada tööle kaasa vaheldusrikas lõunasöök ja seda võimalikult väikese ajakuluga, või ka sellest, kuidas eelmise päeva piduroast võib valmistada järgmise päeva gurmeetoidu. Ajakirjast leiab ka võrratu köögiviljaroogade loo, kus meile kodused juurviljad saavad uue elu ahjuroogade ja röstidena.

Lihasõprade rõõmuks oleme seekord jätnud kõrvale filee ning valmistanud terve rea toite lihtsamatest ja odavamatest lihatükkidest – strooganov, seakoot ja mooritud veiseliha on vaid mõned näited.

Siiski ei ole pidude hooaeg veel päris möödas, kuid siingi pakume Jamiega välja värske idee – pidu Mehhiko stiilis toob kindlasti sinu külalistele naeratuse näole. Veelgi enam võib rahule jääda perenaine, sest enamuse menüüst saab juba varem valmis teha ja nii ka ise pidu nautida.

Juustukoogid ja täiskasvanutele mõeldud šokolaadimaiuste retseptilood on aga need, mille pärast see ajakirjanumber võib defitsiidiks muutuda, sest on ju ammu teada, et armastus käib kõhu kaudu!

Seekordne gurmaanide reisilugu viib meid tutvuma Mauritiuse saarele ning kodumaistest põnevatest söögikohtadest teeme tutvust restoraniga Neikid ning Kagu-Aasia tänavatoidust inspireeritud Wok to Walkiga

Leheküljelt number 9 leiad aga väljalõikamiseks ja rahakoti vahele panemiseks levinumate E-ainete tabeli, mis näitab ära nii kahjulikud kui ka ohutud E-ained, mida toiduainete pakendilt otsida.

Jamie ajakiri on kõige mahukam ja tervislikum toiduajakiri Eestis, nii et värskest numbrist parima ülevaate saamiseks tuleb see poes ise üles leida või veelgi lihtsam – koju tellida. 

 

Vaata inspireerivat galeriid meie värske ajakirja retseptidest ja teemadest: