Minu kallil sõbrannal oli paar päeva tagasi sünnipäev ja külakostiks sai talle valmistatud üks väga mahlane rullbiskviit, mis osutus nii heaks, et soovin seda jagada ka teiega. Minu kallil sõbrannal oli paar päeva tagasi sünnipäev ja külakostiks sai talle valmistatud üks väga mahlane rullbiskviit, mis osutus nii heaks, et soovin seda jagada ka teiega. Vaarika-ricotta rullbiskviit ehk aegumatu klassika Muusikasoovitus: Vaiko Eplik "Soorebased" Tulemus: Varajane päike sinu taldrikul Kogus: 12 lõiku Kalorid: 1 tükike annab umbes 250 kilokalorit Vaja läheb: 4 toasooja muna 100 g suhkrut 70 g nisujahu 35 g tärklist (mina kasutasin maisitärklist) 1 tl küpsetuspulbrit tuhksuhkrut küpsetuspaberile soovi korral paar tilka looduslikku vedelvärvi (mis teha, kui maamune on nii raske saada:) Täidis: 200 g vahukoort 200 g ricotta kohupiima 40 g suhkrut vaarikamoosi Kate: 100 g Bitteri šokolaadi 50 g võid Kuidas teha? Kõigepealt vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see võiga. Tänu sellele ei tohiks biskviit küll sinu küpsetuspaberi külge kinni kleepuda. Eelkuumuta ahi 225 kraadini juba varakult, kuna see on üks olulisemaid eeldusi biskviidi õnnestumiseks. Järgnevalt mõõda kaussi jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sega korralikult läbi. Nüüd vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Minul kulus selleks 15 minutit. Kui see on tehtud, sõelu osade kaupa jahusegu munavahu hulka ja tõsta lusikaga ringjate liigutustega vahtu alt üles. NB! Tainas tuleb segada kokku kiiresti ja õrnalt. Ülesegamise korral kaotab tainas oma õhulise struktuuri ja biskviit ei kerki. Vala tainas ettevalmistatud ahjuplaadi keskele ja aja noaga ühtlaselt laiali. Biskviit ei armasta ootamist, nii et pane plaat kohe eelkuumutatud ahju ja küpseta 6-8 minutit. Samal ajal kui biskviit ahjus, aseta uus ahjuplaadi suurune küpsetuspaber lauale ja raputa sinna peale ühtlase kihina tuhksuhkrut. Tänu sellele ei kleepu biskviit paberi külge. Võta biskviit ahjust ja kummuta see tagurpidi ettevalmistatud küpsetuspaberile. Nüüd võta sellelt ettevaatlikult ära küpsetuspaber ja keera biskviit aluspaberi abil 1-2 korda tihedalt rulli ja lõpuks lase sel lahtiselt maha jahtuda. Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kohupiim ja vahusta veel kergelt läbi kuni saad tugeva segu. Määri vahukoore-kohupiima täidis jahtunud biskviidile, selle peale omakorda vaarikamoosi ja keera biskviit rulli. Katteks sulata šokolaad ja või, lase sel veidi jahtuda ning nirista see rullbiskviidile. Naudi koheselt külma piimaga või lase üleöö külmikus seista. Tasub teada: Tärklis muudab biskviidi elastsemaks ja tänu sellele saab biskviiti paremini rulli keerata Kuni pool jahukogusest võid asendada tärklisega Rullbiskviit säilib 2 päeva kindlasti külmkapis ja kui see on tehtud kohupiimatäidisega, siis üleöö külmikus seismine muudab selle ainult mahlasemaks Tulekul: Koorene pasta, mille valmistamiseks kulub kõigest 15 minutit ja pehme šokolaadiglasuuriga kringel. Johanna [gallery ids="3003755,3003758,3003761,3003764,3003767"]
Reet Härmat ja Erica Roosimaa — FOTO: Erakogu Buduaari sõnumid Vaata, kuidas saada nagu võluväel pikad ja lopsakad kiharad
Kolmekas koos Ivo Linnaga — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Tänane „Kolmekas“ muudab viina veeks!
Hendrik Terras abikaasaga — FOTO: Meisi Volt Suhted ja seks ABIKAASA avaldas, mis on tema ja Hendrik Terrase pere õnnevalem
kasvuhoone — FOTO: 1A.ee Sisuturundus Kasulik juhis: kuidas valida kasvuhoone, mis sobib rõdule või katuseaeda?
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?